A bajnok ellen a döntőért

86

Csíkszereda ad otthont, premierként, a teremlabdarúgó Románia-kupa négyesdöntőjének, amelyben a házigazda szerepében pályára lépő Csíkszeredai Imperial Wet nem kisebb tettet kell végrehajtson az elődöntőben, minthogy az elmúlt évek legjobb csapatát kell legyőzze. Azaz a válogatott játékosok sorát felvonultató Dévai Autobergamót.

Nehéz feladat előtt a csíkszeredai teremfocicsapat Fotó: Pál Zoltán / Archív

Soha nem rendezett még Csíkszereda teremlabdarúgó Románia-kupa Final Fourt, de ezúttal az Erőss Zsolt Aréna fogadja az ide bekerült négy legjobb csapatot: a rendezés jogát elnyerő Csíkszeredai Imperial Wet-et, az aktuális bajnok Dévai Autobergamót, a sorozat címvédőjét a Temesvári Informaticát, illetve a meglepetéscsapatnak számító CSM Poli Iași-t.
A szerdán és csütörtökön megrendezendő négyes döntő az első napon az elődöntőkkel rajtol, hogy másnap a finálét rendezhessék. A Csíkszeredai Imperial Wetnek viszont az a hálátlan és egyben nemes feladat adatik meg, hogy az elődöntőtőben a bajnoki címvédő Dévai Autobergamo életét keserítse meg és próbáljon bekerülni a döntőbe.

Harmadikra jött össze
A Csíkszeredai Imperial Wet harmadik éve vesz részt a román bajnokság küzdelmeiben. Az első két évben a második ligát nyerte meg, hogy az idei bajnoki évadra nekivágjon az első ligának is. Értelemszerűen a kupa küzdelmeihez is ekkor csatlakoztak. A 2015/2016-os idényben az első két kört sikerrel vette és győzte le a Gyergyószentmiklósi Intert, majd a Segesvári Pro-Tineret alakulatát, hogy a következő körben, amelyben a Final Fourért játszott, az akkor még remek erőkből álló Marosvásárhelyi City’US állja útjukat. A következő idény egy körrel rövidebbre sikerült. Az első körben magabiztos győzelmet arattak az akkor még első ligás Kézdivásárhelyi KSE ellen, hogy a második fordulóban a megyei rivális FK Székelyudvarhely véget vessen az álmoknak.
Ezek az álmok viszont idén beteljesültek. A téli szünet után átalakított csapat parádés játékot mutat eddig, és ez igaz a kupameccsekre is. A sorozat második fordulójában a Dunărea Călărași vendégként 5–0-s győzelemmel kezdtek, hogy a harmadik körben a tavalyi ezüstérmes Galaci Unitedet fektessék két vállra ellenállhatatlan játékkal és jussanak be a négy legjobb csapatot felvonultató döntőbe.

„Kirakatcsapat” ellen a döntőért
A Final Fourba való jutással egy időben a klub vezetése kérte a rendezést, amelyet meg is kapott, premierként. A párosítás viszont nem kedvezett, hiszen az elmúlt évek legjobb csapata ellen, mondhatni a bajnokság kirakatcsapatával szemben, kell felvenni a versenyt. Azaz a Dévai Auto­bergamóval.
A román, illetve moldáv válogatottak hadát a soraiban tudó dévai csapat, amelyhez még légiósokat is igazoltak, borzasztóan erős. Ezt bizonyítják évről évre, mind a bajnokságban, mind nemzetközi porondon. A dévai­ak erősségéről elég lenne csak annyit írni, hogy ők foglalkoztatják a román válogatott gerincét – Petrișor Tonița, Robert Florin Matei, Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira, Mimi Stoica, Csoma Alpár vagy épp az edző-játékos Florin Ignat –, illetve a moldáv válogatott két legjobbját, Cristian Obadăt és Sergiu Tacot. Erősségük továbbá onnan is fakad, hogy évek óta együtt játszanak és mondhatni behunyt szemmel ismerik egymást.

Túl kell jutni rajtuk
A mérkőzés fontosságával, illetve a dévai csapat erősségével is maximálisan tisztában van a csapat trénere, Szőcs Loránd, aki elmondta: mindent meg fognak tenni a továbbjutás érdekében.
– Egy nagyon erős ellenfélről beszélünk. Válogatottak sorát tudhatják a keretükben, akik ráadásul évek óta együtt játszanak, továbbá hoztak légiósokat is. Ennek ellenére igyekszünk megragadni a magunk alkotta esélyeket, és megprópáljuk legyőzni őket. Ehhez kell a jó kapusteljesítmény, a jó helyzetkihasználás és végig fenn kell tartsuk a koncentrációt – fogalmazott Szőcs Loránd, az Imperial Wet trénere.

[box type=”shadow” ]A Final Four műsora

Szerda, elődöntők: Temesvári Informatica – CSM Poli Iași (17), Csíkszeredai Imperial Wet – Dévai Autobergamo (19.30). Csütörtök, döntő: az elődöntők nyertesei (18).[/box]

A cikk a Hargita Népe március 28-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek