A 8. SICULUS zenei fesztivál versenyfelhívása

16

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont 2020-ban is meghirdeti a SICULUS fesztivál versenyfelhívását, az erdélyi zenekarok seregszemléjét. A Székelyudvarhely múltjához is tartozó zenei fesztivál célja: fórumot teremteni a saját szerzeményt magyar nyelven előadó hazai zenekarok felkarolására.

Az előző kétévi tapasztalatokból és sikeréből kiindulva, továbbra is fontosnak tartjuk egy olyan nyilvános fórum folyamatos fenntartását, amely a jelen pillanatban külföldi rendezvényekre kényszerült zenészeink, énekeseink részére mérföldkő, számukra itthon biztosítana elismerést, s amely a saját szerzeményt, az egyéni zenei produkciót részesíti előnyben.

A 8. SICULUS fesztivál időpontját egyelőre augusztus 28–30. közöttre tervezzük, a versenyprogram továbbra is kétfordulós. Az első fordulóban rock, pop-rock, hard rock, folk-rock, alter-rock, metal, funky, hip-hop stb. zenei stílusok valamelyikét játszó zeneka­rok vagy szólóénekesek két saját magyar nyelvű dallal vagy zenei szerzeménnyel nevezhetnek be interneten.

A fesztiválra való benevezés kritériumai: 2 dal demófelvétele, esetleg YouTube-link feltöltése; a benevezési lap kitöltése; a magyar nyelvű dalszövegek feltöltése; egy nagy felbontású zenekari fotó „jpg” formátumban való feltöltése; szándéknyilatkozat kitöltése a augusztus 28–30. között zajló fesztivál versenyprogramján való részvételről.

Jelentkezési határidő: 

2020. július 20., 16.00 óra.

Online regisztráció: 

http://siculusfestival.hargitamegye.ro


A benevezők felvételeit szakmai zsűri bírálja el. A nyerteseket meghívjuk a Székelyudvarhelyen augusztus 28–30. között Székelyudvarhelyen megszervezett 8. SICULUS fesztivál döntőjére. A második fordulóba jutók számára a fesztivál programjain való részvétel ingyenes, a bejelentkezés díjmentes. A döntőbe került zenekaroktól három zenekari vagy szólóénekesi produkciót kérünk, önmaguk bemutatásával. Minden zenekarnak maximum 15 perc és maximum 3 dal műsoridő áll a rendelkezésére. A produkciók után a zsűri röviden szakmailag értékeli a versenyzők teljesítményét. 1000 euró értékű fesztiváldíjjal, további értékes nyereményekkel, valamint más fesztiválokon való bemutatkozási lehetőségekkel jutalmazzuk a nyerteseket.

A SICULUS fesztivál szervezője: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa, társszervezője: Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács. Partnerek: Székelyudvarhely Város Polgármesteri Hivatala, Székelyudvarhely Művelődési Háza. Médiapartnerek: a Román Televízió Magyar Nyelvű Adása, Erdélyi Magyar Televízió, Kolozsvári Rádió Magyar Adása, Hargita Népe, Transversum Media Trade, Erdély.ma. Támogatók: Bethlen Gábor Alap, RMDSZ és a Communitas Alapítvány

Információ: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Székelyudvarhely, 1918. december 1. utca 9. szám, 2. emelet, Hargita megye, e-mail: office@hagyomany.ro, telefon: +40–266–214440.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.