A 200 lejes bírság (megfélemlítési kísérlet) jegyzőkönyve

73

Március 21-én délután 5 órakor én is kivettem a postaládámból azt a levélborítékot, amelyben benne volt a JO 1370727 számú, 2016. március 12-én kiállított jegyzőkönyv, amely szerint „depisztáltak”, magyarán lefüleltek, hogy a több ezer emberrel együtt Marosvásárhelyen felvonulván, zavartam a város csendjét. A büntetés mértéke 200 lej. Készítette Pacurar Marin U.M. 0709. A jegyzőkönyvet nem ajánlott formában küldték, és nem is vetették át, hanem csak egyszerűen bedobták a postaládába!
A jegyzőkönyvben fel van tüntetve a személyi számom (CNP) és a személyazonossági igazolványom kiadási dátuma is.
Mi ez, rendőri, állami terror? Az utazás alkalmával személyesen nem igazoltattak sehol, a székely vértanúkra való békés megemlékezésen és ezt követően több ezer ember jelenlétében a felvonuláson sem igazoltak le, nem adták tudtomra, hogy kihágást követtem el, de utólag valahonnan a személyi adataimat megszerezve próbálnak megfélemlíteni. Bizonyító képet nem küldtek. Mi alapján szúrtak ki?
Ez tömeges megfélemlítési kísérlet!
Ez arra utaló rendőri üzenet, hogy a jogállam polgárai már békés felvonulás formájában se merjék kinyilvánítani a véleményüket?
Ez a szabad véleménynyilvánítás korlátozásának önkényes hatalmi megnyilvánulása, a félelembe zárás elfogadhatatlan kísérlete.
A parlamentben keményen fel kell szólalni, az államelnököt riadóztatni, a belügyminisztert is elővenni. De a magyar diplomácia sem hallgathat. Nem térhet vissza a ’89 előtti állampárti, rendőri, tömeges terror!

Veress Dávid,Csíkszék Székely Tanácsának elnöke

lev_veressdavid_Scan-1_SZ szekelyszabadsagnapja3_emnt-org_SZ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.