2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Visszatekintő (június 5.)

1969. június 5., csütörtök

Nagyszabású városszépítési és rendészeti akció Csíkszeredában. A már meglévő tizenöt kerámiavázán kívül nemsokára további tizenhármat helyeznek el a város parkjaiban, ugyanakkor hozzákezdenek a virágágyások mozaikszerű elkészítéséhez is. További akciók során módosul a megyei néptanács előtti tér, jelzett parkírozóhely, két új virág-grupp készül ezen a helyen, tizedikén pedig hozzákezdenek a Petőfi és Dózsa utcák korszerűsítéséhez is.

Hír. Egyre többen győződnek meg a Takarék- és Letétpénztár nyújtotta lehetőségek előnyeiről, hasznosságáról. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy megyénkben ez év első négy hónapjában mintegy hét százalékkal nőtt a betétkönyv-tulajdonosok száma az elmúlt év hasonló időszakához viszonyítva.

1999. június 5., szombat

Felkészítő Marosfőn pénzügyi ellenőröknek. A Pénzügyminisztérium és a Hargita Megyei Állami Pénzügyi Ellenőrzési Igazgatóság szervezésében, az Egyesült Államok államkincstári hivatalának anyagi és logisztikai támogatásával május 31. és június 4. között pénzügyi ellenőrök számára szerveztek kurzust a marosfői Forrás Motelben. A rendezvényre Erdély 14 megyéjéből 26-an látogattak el, főleg szakellenőrök vagy hivatalvezetők…

Pénzt kap az ország. A Világbank várhatóan a jövő héten 300 millió dolláros hitelt hagy jóvá Romániának a szerkezeti reformok támogatására… Vorkink kijelentette, hogy a Világbank igazgatótanácsának jövő heti ülésén javasolni fogja a hitel megadását. A kölcsön felét rögtön a pénzintézeti döntés után folyósítják, a másik felét ősszel vagy később, attól függően, hogy miként halad a reformok végrehajtása. Ezek közé tartozik a bankszektor magánosítása, a veszteséges cégek bezárása és az üzleti környezet javítása.

2004. június 5., szombat

Drágít az… adó. Hetek óta hallani, hogy egyes termékek – üzemanyagok, szeszes italok stb. – árai július 1-jétől utólag megemelkednek. Tény, ami tény: a Közpénzügyi Minisztériumnál véglegesítették az ezen termékek kiskereskedelmi árába beépülő akcízák (fogyasztói adó vagy jövedéki adó) új, euróban kifejezett értékszintjeit. Uniós csatlakozási elvárás ennek az adónemnek a közelítése a tagországi szintekhez, s ezzel összhangban kormányrendelet irányozta elő az akcíza fokozatos emelését 2007-ig.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

 

Kapcsolódó cikkek:

14,351RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb