875 oktatói állás, végleges csak 55

Júliusban versenyvizsgáznak a pedagógusok

457

Több mint 850 pedagógusállást hirdettek meg a következő tanévre a Hargita megyei tanintézmények. Az állások betöltésére július 11-én írásbeli vizsgát szervez a tanfelügyelőség, a versenyvizsgára jelentkezők száma nem éri el a meghirdetett állások számát.

A tanári versenyvizsgákra vonatkozó információ a tanfelügyelőségnél Fotó: László F. Csaba

A megyében működő oktatási intézmények összesen 875 pedagógusállást hirdettek meg idén, ebből 55 végleges állás, 820 helyettesítői.
A helyettesítői állások között vannak töredék- és egész normás állások is, számokra lebontva: 355 teljes körű és 465 az iskola által meghatározott óraszámú állásra jelentkezhettek a pedagógusok.
A júliusi versenyvizsgára 667 pedagógus iratkozott be, köztük 78 frissen végzett.
– A legtöbb jelentkező a magyar óvónői vizsgára van, összesen 174-en iratkoztak ide, szintén száz fölött van a magyar tanítói állásra vizsgázók száma is. Természetesen a munkát kereső pedagógusok és a tanintézmények igényei a legtöbb esetben nem fedik egymást, így van ez most is, hiába a sok jelentkező a magyar óvónő és tanító állásra, állásaink közül több lehetősége van a testnevelés, illetve oktatómesteri végzettséggel rendelkező tanároknak, 4-4 állást hirdettünk számukra, 3-3 végleges helyünk van matematikából, valamint magyar nyelv és irodalomból, illetve angolból. A többi tantárgyból 1, esetleg 2 állás van – részletezte Waczel Ferenc humánerőforrásért felelős tanfelügyelő.
A tanfelügyelő szerint az írásbeli vizsgát megelőzően a pedagógusoknak gyakorlati próbán kell részt venniük, ezek már elkezdődtek, aki itt nem éri el az 5-ös osztályzatot, nem írásbelizhet.
Az írásbeli vizsga július 11-én, szerdán 10 órakor kezdődik Csíkszeredában, a Kós Károly és a Kájoni János szakközépiskolákban, a vizsgázók elosztását július elején közzéteszi honlapján a tanfelügyelőség.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.