8,5 km-t átadhatnak márciusig

87

Márciusig használatba adják a Szászsebest Tordával összekötő autópálya 3-as, Nagyenyed és Marosdécse közötti szakaszát – közölte a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) sajtószóvivője, Alin Şerbănescu.

Tegnap három CNAIR-küldöttség is ellenőrizte a 8,5 km hosszú sztrádaszakaszt. Alin Şerbănescu szerint egyelőre ugyanazokat a problémákat tapasztalták, amelyeket a novemberi ellenőrzéskor is, azaz bitumentöbbletet észleltek, és gondok vannak az érdességgel, azaz az aszfaltburkolat tapadásával is.
„Úgy vélem, hogy nem teljesül minden, a közúti biztonságot szavatoló feltétel” – mutatott rá Şerbănescu. A szóvivő elmondta még, hogy a munkálatok átvételétől számított legtöbb három napon belül átadják a forgalomnak az autópálya-szakaszt. Amennyi­ben nem veszik át a munkálatokat, újabb határidőt szabnak meg az építőnek a hiányosságok pótlására.
A 4-es szakasznál februárban kezdődik el az átvételt megelőző helyszíni szemle, és a tervek szerint az 1-es és 2-es szakaszt is még idén átadják a forgalomnak.
A Szászsebest Tordával összekötő, összesen 70 km hosszú autópályát az eredeti tervek szerint 2016 végéig kellett volna megépíteni.

Agerpres

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.