Visszatekintő (március 1.)

40

1969. március 1., szombat

Egy mondatban. A városban 1240-en jelentkeztek önkéntes véradásra az elmúlt esztendőben, s a kórházi osztályokon vérátömlesztésben részesült 583 beteg összesen 299 liter életmentő vért kapott.
*Csíkszereda járóbeteg-rendelőiben 404 826 beteget vizsgáltak meg, a közel 500 ágyas kórházban pedig több mint 12 000 beteg részesül évente gyógykezelésben.

1989. március 1., szerda

Gyermeknevelés. Gyermek vagy felnőtt. A serdülőkor a változás kora. Fiúk és lányok észreveszik, hogy többé már nem gyermekek. Nem veszik szívesen, ha gyermekként bánnak velük. Ha a szülők ezt az érettségi fokot nem méltányolják magatartásuk megváltoztatásával, könnyen ellentétek támadhatnak szülők és gyermekek között.

Családi tréfa. Két ifjú hölgy beszélget. – Jövő hónapban betöltöm a harmincötöt. – Én is. – Igen, drágám. De én most még csak először!

1999. március 1., hétfő

Magyar–román határvédelmi megállapodás. A két tisztségviselő együttműködési szerződést írt alá, miszerint a két ország határőrizeti szerve együttműködik a szervezett bűnözés elleni harcban, illetve közösen próbálják felszámolni a belső korrupciós jelenségeket. …a jövőben összehangolják azokat az akciókat, amelyekkel megpróbálják kiszűrni a határátkelések során előforduló jogsértéseket. A két fél kicseréli tapasztalatait (…), hogy közös erővel tudják kiszúrni az illegális migrációt, a kábítószer-kereskedelmet, a fegyver- és lőszercsempészetet.

2004. március 1., hétfő

Előrelépés a visszaszolgáltatásban. Január 27-én, pénteken újabb 71 egyházi ingatlan visszaszolgáltatásáról döntött az Országos Restitúciós Bizottság. Ebből 41 magyar egyházi ingatlan, amellyel 222-re emelkedett a történelmi egyházaink számára visszaítélt ingatlanok száma – tájékoztatta lapunkat Nagy Benedek, a bizottság tanácsosa. – Tekintettel arra, hogy egyházaink által benyújtott 1750 kérésből csak mintegy ezerre terjed ki a törvény hatálya, kilenc hónap alatt elértük az ingatlanok több mint húsz százalékának a visszajuttatását.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Símaraton ragyogó napsütésben. Nagy P. Zoltán felvétele, 1999
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek