Visszatekintő (február 4.)

46

1969. február 4., kedd

Iosip Broz Tito, Jugosz­lávia SZSZK elnöke befejezte országunkban tett látogatását. Vasárnap este országunkbeli baráti látogatásának befejeztével hazautazott Josip Broz Tito elvtárs, Jugoszlávia Szocialista Szövetségi Köztársaság elnöke, a Jugoszláviai Kommunisták Szövetségének elnöke és a kíséretében lévő hivatalos személyek.

40 éves a csíkszeredai jég­korongsport. Ünnepre készül Csíkszereda. Évfordulóra. Négy évtized munkáját, küzdelmét ünneplik február 8-án és 9-én nemcsak ők, de az egész megye, sőt az egész ország sportkedvelői. Ugyanis az első hivatalos jégkorongmérkőzés 1929. január 6-án volt, nem sokkal az ország első csapatainak megalakulása után. Azóta pontosan negyven esztendő telt el.

1989. február 4., szombat

Ígéretes újrakezdés a
Hargita moziban. Újra megnyílt a megyeszékhelyen a Hargita filmszínház. Ha nem is fiatalod(hat)ott meg teljesen a nyolcvannyolc éves épület, mindenesetre otthonos, hangulatos körülményeket biztosít a kulturált fimnézéshez.

1999. február 4., csütörtök

Eckstein-Kovács Péter az új kisebbségügyi miniszter. Mint lapunk is hírül adta, Tokay György lemondása után Eckstein-Kovács Péter szenátor lett a kisebbségügyi miniszter.

2004. február 4., szerda

Orbán Balázs emlék­ün­nep­ség Székely­udvar­helyen. A Himnusz akkordjainak felcsendülésével vette kezdetét az Orbán Balázs 175. évfordulója tiszteletére szervezett ünnepi megemlékezés Székelyudvarhelyen. A legnagyobb székely egész alakos főtéri szobra előtt Finta Béla, a szervező Nyugdíjas Önsegélyző Pénztár (NYÖP) elnöke köszöntötte a szép számmal összegyűlt városlakókat.

Sarány István

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek