Visszatekintpő (január 31.)

61

1969. január 31., péntek

Díszgyűlés, tartalmas kegyelettétel. Székelyudvar­he­lyen, éppúgy, mint az ország sok-sok helységében, nagy költőnkre, Ady Endrére emlékezett a jelen embere. A 376. esztendejét élő ősi líceum, a pedagógiai líceum és a Művelődési Ház irodalmi köreinek, tehát csaknem kizárólagosan irodalmi érdeklődésű fiatalok és idősebbek díszgyűlésén az elhangzott előadások feltárták Ady munkásságának majd minden vonatkozását.

1989. január 31., kedd

Műfaji változatosság. A műkedvelő mozgalomra jellemző lelkesedés és hozzáállás jegyében zajlott le vasárnap Mugeni-ben a Megéneklünk, Románia országos fesztivál községek közötti találkozója. A találkozóra érkező ulieși, dîrjiui, valamint a vendéglátó községközpont falvainak műkedvelő színjátszói, bábjátszói, szavalói, énekesei és táncosai ez alkalommal is bizonyították lelkes hozzáállásukat.

Hargita-kupa 1989. A vasárnap délutáni bemutatóval, amelyre már a sportág iránti érdeklődést megközelítő arányú néző volt kíváncsi, a megyeszékhelyi Jégpalotában véget értek az idei Hargita-kupa küzdelmei. A versenyen az ország korcsolyaközpontjaiból mintegy 120 sportoló vett részt, az évad egyik legrangosabb összecsapásává téve ezt.

1999. január 31-én, vasárnap nem jelent meg lapszám
2004. január 31., szombat

Akár kétszázmilliárd lejt is lehet nyerni. Lottóláz dúl országszerte. A 6/49-es játéknál a múlt heti hozadék 133 milliárd 865 millió 603 ezer 200 lej, ehhez az összeghez adódik hozzá egy bizonyos százalék az e héten megvásárolt jegyekből származó jövedelemből. Így ha egyetlen telitalálat lesz, a szerencsés nyertes akár 200 milliárd lejt, vagy még annál is többet vihet haza.

Másképp adózunk. Az adóügyi törvénykönyv hatályba lépésével számos fiskális jogszabály érvényét vesztette, köztük a személyi jövedelemadóra vonatkozó is. Ezek szerint e hónaptól az alkalmazottak, a szabad foglalkozásúak és más kategóriáknak a jövedelmét másképp adózzák, akárcsak a szerzői jogdíjakat, illetve a nyugdíjakat. Ugyanakkor kitágult a jóváírás köre is, újabb kedvezmények vehetők igénybe a személyi jövedelmeket realizált egyének által.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Reménykedő lottózók. Csíki Zsolt felvétele, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek