Visszatekintő (január 23.)

64

1969. január 23., csütörtök

Hírek. Január 20-án tartotta meg 49., rendes ülésszakát a csíkszeredai városi néptanács. […] Az elfogadott tervek szerint ebben az évben 8 millió lej értékű közmunkát végeznek a megyeközpont lakói, többek között a közeljövőben épülő műjégpálya és az új blokknegyed környékén.

1989. január 23-án, hétfőn nem jelent meg lapszám
1999. január 23., szombat

Bukarest megmenekült a bányászoktól. Megegyezés született pénteken Radu Vasile miniszterelnök és a zsil-völgyi bányászok vezetői közötti tárgyaláson. A bányászok első autóbuszai visszaindultak Râmnicu Vâlceából Petrozsénybe. […] Tegnap reggel visszaérkezett Balánbányára az a mintegy 70 fős csoport, amely a zsil-völgyi bányászok tiltakozó akciójának támogatására indult el kedden délután.

Nagylelkűség és zsugoriság között. Tegnap rendes tanácsülést tartott a csíkszeredai városi tanács. […] Interpellációk nem voltak, viszont Zólya rámutatott: „A teremben sokan vannak disznótartó gazdák.” Ez a kijelentés nem a választási kampány előszelét jelentette, hanem egy tényt, a teremben valóban igen sok olyan ember volt, aki lebontásra ítélt disznópajta tulajdonosa. […] Ám a napirenden ilyen ügy nem szerepelt.

II. János Pál pápa külföldi útjai. II. János Pál pápa 1999. január 22. és 27. között Mexikóba és az Egyesült Államokba látogat. […] A Szentatya kétszer járt eddig Magyarországon: 1991. augusztus 16–20. és 1996. szeptember 6–7. között. Romániába a tervek szerint idén látogat.

2004. január 23., péntek

Kezd kilátszani a város a hóból. Lassan megszűnnek a hótorlaszok, megközelíthetővé válnak a parkolók Csíkszeredában. A munka lassan halad, hiszen az ott álló autók miatt gépekkel lehetetlen megközelíteni a parkolókat.

Vállalkozók konferenciája. Tegnap a gyergyószentmiklósi Echo Vállalkozói Inkubációs Központ 36 budapesti és valamivel több gyergyószentmiklósi vállalkozó találkozott, hogy a májusban esedékes jelentős változásokra – Magyarország EU-taggá válására – és az azzal adódó új helyzetre megpróbáljon felkészülni.

Összeállította: Kovács Hont Imre

Kezd kilátszani a város a hóból. 2004 Fotó: Csíki Zsolt
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek