Visszatekintő (január 14.)

65

1969. január 14., kedd

Új áruk a megyeközpont üzleteiben. A nők, háziasszonyok örömére végre nagyobb tétel nyirokseprű érkezett, kapható a Perlan Albastru szintetikus mosópor. A cipőboltban rövid szárú női csizmák vásárolhatók, a kötöttáruüzlet női részlegére szőrmesapkák, pulóverek, mellények érkeztek.

A művelődési otthon és szépérzék fejlesztése. Végső fokon minden film, a rádió és televízió adása, minden művészi igénnyel megrendezett színdarab-bemutató, zene- és énekszám, tánc és szavalat hozzájárul a falusi dolgozók szépérzékének fejlesztéséhez.

1989. január 14., szombat

Igény, a civilizált népkiszolgálás. A civilizált népkiszolgálás feltételez néhány alapvető követelményt: előzékeny kiszolgálást, jó minőségű kiszolgálást, megfelelő helyiségeket stb. Olyan alapvető követelmények ezek, amelyek vonzhatják a kuncsaftkört, vagy adott esetben elriaszthatják. (…) Summa summarum: minden egyes szolgáltatóegységben van még csiszolgatni-, szépítenivaló…

1999. január 14., csütörtök

Pánik nincs, bizonytalanság igen. Az ország számos helységében valóságos pánikhangulatot és -helyzetet váltott ki a helyi adókat módosító új jogszabály. A tévéképernyőkön is láthattuk, hogy sok településen valósággal megrohamozták az adóhivatalokat. (…) Tegnap a csíkszeredai adóhivatalnál azt tapasztaltuk, hogy lényegesen megnőtt az ügyfélforgalom, de inkább tájékozatlanságról beszélhetünk.

Orbán Viktor megbeszélése Markó Bélával. A magyar kormány változatlanul támogatja a romániai magyarság törekvését egy önálló magyar nyelvű egyetem létrehozására – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök… Budapest és Bukarest kölcsönös érdeke, hogy a magyar tőke részt vegyen a romániai privatizációban.

2004. január 14., szerda

Népszerűsíteni az iskolát. Elsősorban készségfejlesztő és magatartás-alakító iskolákra van szükség, nem a jelenlegi, nagy adathalmaz átadására beállított oktatásra – hangzott el a tanfelügyelőség mellett működő tanácskozótestület tegnapi gyűlésén.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Maroshévízi téli táj. Haragos Zoltán felvétele, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek