Visszatekintő december 27.)

61

1968. december 27., péntek

Felavatták a szentpáli új művelődési otthont. „Régi vágyunk, hogy ne kelljen Városfalvára átmenni, ha a környéken vendégszerepel a vásárhelyi együttes – írja Molnár Lajos bácsi, hűséges levelezőnk. Így aztán felépítettük az új művelődési otthont… korszerűsége megengedi, hogy a nagy együttesek akár minden műsorukat bemutassák. Mindenkit meghívunk az avatóünnepségre – aztán még hozzáfűzi: ételre-italra ne gondoljanak, mert vendégszerető ami falunk.” Mit válaszolhattunk volna a homoródszentpáliak szíves meghívására?

Egyre jobban játszanak a csíkszeredai jégkorongozók. Steaua – Lendület 5:2. (…) Az 5:2-es vereség nem adhat aggodalomra okot. A Lendület csapata, a sérülések ellenére is, egyre jobb formában játszik, s az új taktikával talán az első győzelem sem várat magára…A visszavágók második napján a Csíkszeredai Lendület 7:3-ra (2:1, 4:0, 2:1) győzött a Bukaresti Petrol Geologie ellen.

1978. december 27., szerda

Hírek. A Hargita bányavállalat vaslábi termelési műhelyének mun­kaközössége jelentős mennyiségű hazafias munkaórával újrarendezte a javítóműhely gépeit és berendezéseit, fedett színeket építenek a vállalat gépkocsiparkjának, hogy a téli időszakban megfelelőbben tarthassák a gépkocsikat. Ugyanakkor megkezdték az előkészületeket a dolomitos terasz kitermelésére.

Villanyszerelők. A hazafias hozzáállás szép példáját láttuk múlt vasárnap Csíkszentdomokoson. A község villanyszerelői testületileg a jégpálya villanyhálózatának építésén dolgoztak.

1988. december 27., kedd

Pionírkarnevál a jégpalotában. Vasárnap a megyeszékhelyi jégpalotában megtartották a hagyományos pionírkarnevált. Ha volt is némi bizonytalankodás a kezdés időpontját illetően – ami korántsem dicséri a szervezőket – végül is aki ott maradt, jól szórakozott.

Rangos munkasikerek. Tegnap kaptuk a hírt, hogy a Miercu­rea Ciuc municípium teljesítette az 1988-as ipari termelési tervét.

Összeállította: Kiss Előd-Gergely

A székelyudvarhelyi élelmiszeripari felszereléseket gyártó vállalat kazánműhelye
1968, Nagy P. Zoltán felvétele
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek