Visszatekintő (november 13.)

54

1968. november 13., szerda

Katonai parádé Párizsban az 1918. novemberi fegyverszünet évfordulóján. Az 1918. november 11-i fegyverszünet 50. évfordulója alkalmából Franciaország fővárosában katonai parádét rendeztek. A felvonuláson részt vettek osztagok annak a tíz országnak a hadseregéből, amelyek az első világháborúban Franciaország szövetségesei voltak.

Nemzetközi események. Egy közvélemény-kutató intézetnek arra a kérdésre, hogy ki Anglia miniszterelnöke, a megkérdezett 2000 személy közül csupán 3 százalék nevezte meg Harold Wilsont, mások Lyndon Johnson és U Thant nevét emlegették. Az intézetnek a mozielőadásokra vonatkozó kérdésére már sokkal pontosabb választ adtak. A megkérdezett személyek 75 százaléka tudta, hogy a Mary Poppins című film főszereplője Julie Andrews színésznő.

1978. november 13-án, hétfőn nem jelent meg lapszám
1988. november 13., vasárnap

Menet közben. Terepezőknek ajánlom, hogy ha ebbe a szigorú télben arrafelé járnak, nézzenek be az armăneșeni-i mezőgazdasági termelőszövetkezet székházába. Ha másért nem, hát melegedni. Ott ugyanis meleg van minden irodában, de még a folyosókon is. Nem fullasztó, kellemes, jó meleg, arra éppen elegendő, hogy zavartalanul dolgozhasson az irodai személyzet, no meg arra is, hogy kiálljon a hideg az útról érkező kezéből, lábából.

Stúdió + Kova: sikeres szereplés. A népdal és a népi tánc kedvelői a megyeszékhelyen fiatalos, friss, lendületes előadáson vehettek részt csütörtökön. (…) A műsor első felében a vendéglátók adtak ízelítőt az ország különböző tájegységeinek zenéjéből, táncaiból… Utána gyimesi táncrend következett… Simon Ibolya, az együttes legfiatalabb tagja, e tájegység szép népdalaiból nyújtott egy csokorra valót a közönségnek, énekét gardonyon kísérve. (…) A vendéglátók műsorukat mezőségi táncokkal zárták.

A nagyvilágból. A tudomány és a béke összefüggése fontos napirendi pontként szerepelt a héten az ENSZ-közgyűlés politikai különbizottságában, melynek vitáján Románia küldötte felszólalásban fejezte ki hazánk véleményét, miszerint határozott intézkedéseket kell foganatosítani a tudományos-műszaki vívmányok kizárólag békés célokra történő felhasználásáért.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Búcsúzik az ősz a folyóparttól… Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek