Hagyományos programokkal és újdonságokkal készülnek

Csíkszeredai Városnapok

262

Augusztus 1–5. között zajlanak az idei Csíkszeredai Városnapok, amely során a jól ismertek mellett újdonságnak számító eseményekkel is várják az érdeklődőket. A szervezés fő szempontja nem a sztárfellépők bevonása volt, hanem a helyi értékek hangsúlyozása.

Fotó: László F. CsabaVárosnapokra készül Csíkszereda augusztus 1–5. között: kulturális eseményekre, hagyományőrző programokra, koncertekre és egyéb szórakoztató eseményekre várják az érdeklődőket. Pénteken sajtótájékoztató keretében ismertette az idei programot Ráduly Róbert Kálmán polgármester és Füleki Zoltán alpolgármester, hangsúlyozva a helyi értékek megmutatásának fontosságát.
– A városnapok a városban lévő értékek, intézmények, produkciók ünnepe, nem célunk versenyezni más településekkel. Az idei programban is vannak átfedések, hiszen az idő próbáját kiállt, sarkalatos események idén is visszaköszönnek – fogalmazott a polgármester, megjegyezve, hogy a szervezést nem a sztárfellépők beszervezése, hanem az értékek képviselete alakította ki.
Éppen ezért a Csíki Kamarazenekar nyitóhangversenye sem marad el augusztus 1-én, szerdán a Szent Ágoston-templomban, csütörtökön idén először várostörténeti kiállításra várják az érdeklődőket a Csíki Székely Múzeumban, de a Pityókafesztivál egyedi hangulatát sem nélkülözi a program, az esemény szombaton zajlik a központi parkban.
– Pénteken a tavaly elindított Székely ízek gasztronómiai fesztivál is folytatódik, és a 2005-től a városnapok részét képező Tusnád Ásványvíz Székely Maraton pedig vasárnap rajtol. Egyébként a szombati program a népi értékeké, hiszen egészen estig a hagyományok ápolása van a középpontban – közölte Ráduly Róbert Kálmán.
Hozzátette, hogy sok kisebb színfoltja van a városnapoknak, többek között Molnár Levente, Liszt Ferenc-díjas operaénekes fellépése.
Vasárnap egész napos családi sporteseményen lehet részt venni, de nótadélutánt is szerveznek a szépkorúaknak. A fiatalok számára is készülnek, hiszen a koncertek mellett DJ-esttel is készülnek a központi parkban.
– A minőségi szórakozásra fektetjük a hangsúlyt, és rengeteg kulturális program közül lehet válogatni, meggyőződésem, hogy mindenki találhat legalább egy olyan programot, amely elnyeri a tetszését. Sajnos, az idei évi költségvetés-megszorítások miatt a Majláth Gusztáv Károly téren nem lesz színpad, de így is teljes lesz a program – fogalmazott Füleki Zoltán, leszögezve, hogy a szokásos útlezárásokra kell számítani.
Elhangzott, a zárt térben zajló programok egy része fizetős lesz.
– Arra buzdítom a városlakókat, illetve a városnapokra érkezetteket, hogy lapozgassák, böngésszék a programot, mert van miből válogatni. Az idei városnapokat a Role helyi zenekar koncertje zárja, véleményem szerint ez is jelzésértékkel bír, ne feledjük, hogy ez a rendezvény a sajátunk, és a mi hagyományainkat tükrözi – mondta a polgármester.
Az elöljáró felhívta a lakosság figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek a parkolást tiltó táblákra, hiszen kénytelenek lesznek elvontatni a tilosban parkoló járműveket.
További információk és a városnapok részletes programja az esemény Facebook-oldalán és a szereda.ro honlapon érhetők el.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.