Visszatekintő (július 23.)

89

1968. július 23., kedd

A takarmánygondok megszüntetéséért. Gyergyó­csoma­falván a kaszálás eredményei egyenesen aggasztóak. Az 1700 hektárnyi természetes legelő feléről aligha tudnak 600-700 kg-os átlagtermésnél többet begyűjteni.

Hétvége az országúton. A hétvégén délután a Milicia­felügyelőség járőrkocsija Csíkszereda–Székelyudvarhely útszakaszon ellenőrzésre indult. Eredménye: Csíkszereda határában ütemesen kocogott egy üres lovas szekér. Nem volt sietős az útja. – Hová? – Tojásért a Hargitára. Nem tudtam, hogy nem lehet szombaton délután az aszfalton közlekedni. [A hétvégi „csúcsforgalom” idején tilos volt állat vontatású járműveknek a műúton közlekedni – szombaton 14–24 óra között és vasárnap, illetve ünnepnapokon – szerk. megj.]

Röviden. Törökország délkeleti részében több mint 45 fokos meleget mértek. A hőség miatt minden tevékenység megbénult.

1978. július 23., vasárnap

Hírek
Galócás község lakosai ebben az évben mintegy 2,170 hazafias munkanapot dolgoztak a község megszépítéséért. A legjelentősebb munkálat: a községi út korszerűsítése, mintegy 2,5 km hosszúságban, amelyre több mint 5,210 tonna kavicsot hordtak.
A jelenleg több mint 85 000 kötetet számláló csíkszeredai városi könyvtár könyvállománya évente átlag 10 000 új kötettel bővül.

Olvasó nélküli könyvtár. Ezerkétszáz kötetes könyvtára van a bögözi mezőgépészeti állomásnak, a könyvek szép rendben sorakoznak a jókora üvegezett szekrényben (…), de jelen pillanatban egyetlen rendszeres olvasó neve szerepel a nyilvántartásban…

Egy csokor vadvirágot… Most lenne nyolcvanöt éves [Zsögödi Nagy Imre]… Ő mondta: „Hazatértem megtisztulni a világ szennyétől – egy évig semmit sem csináltam, feküdtem az Olt partján és néztem a tiszta kék eget.”

1988. július 23., szombat

Címlapcímek: Tudományosan megalapozott, az élet által igazolt gazdaságpolitika; Objektív követelmény: korszerű városkép kialakítása; Fiatalos lendületű munkával válaszolunk.

Az új búzából? Számtalanszor megírtuk már, hogy Plăieșii de Jos-on pékség készül, hogy rövidesen helyben sütik a kenyeret, nem kell a tușnadira várni. Szóval papíron már rég átadták a létesítményt, a valóságban még mindig nem működik.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Hölgyvezető, Nagy Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.