Visszatekint (április 27.)

49

1968. április 27., szombat

Nem hisszük,
…hogy megyénk üzleteiben azért nem lehet fenyővizet kapni, mert az ennek a vidéknek egyik jellegzetes itala, amely több évszázados múltra tekint vissza, s mely időben jóval megelőzte angol rokonát.
…hogy a Csíkszentdomokos és Balánbánya közötti járaton egyes utasok hivatalbeli kötelességüknek tartanák, hogy az autóbuszon kiabáljanak, káromkodjanak és kötekedjenek a sofőrrel, annál is inkább, mivel a szabályzat éppen az ellenkezőjét írja elő.

Tokio. Okinawai fiatalok népes csoportja csütörtökön éhségsztrájkot kezdett Szato miniszterelnök hivatalos rezidenciája előtt. A fiatalok követelik Okinawa azonnali visszacsatolását Japánhoz.
1978. április 27., csütörtök

A kisebb építkezés sem kevésbé fontos. A Megyei Építő-Szerelő Vállalat gyergyószentmiklósi építőtelepének egy 60 lakásos tömbházat és egy 100 személyes napközi otthont, illetve 240 helyes bölcsődét kell felépítenie Balánbányán.

A kukorica is… Az udvarhelyi szövetkezetközi tanácshoz tartozó 9 mtsz-nek összesen 1100 hektár kukoricát kellett elvetnie az idén. A mezőgépészek megértették, hogy csak akkor kerül idejében magágyba a vetőmag, ha mindannyian vállalják a hosszú műszakot.

1988. április 27., szerda

Az exportra összpontosítani! A gheorgheni-i Bútorszövetgyár munkaközössége jó részben objektív okok miatt – nyersanyagszállítási kiesések – lemaradásokat jegyzett exportfeladatainak teljesítésében. Jelentős megrendeléseket kaptak az idénre is a szovjetunióbeli partnereiktől, ami a gyár termelésének jelentős részét teszi ki.

S a gyermekek? Láttunk szülőket közmunkázni játszótereken, de gyermekeket nem. Pedig nekik készülnek, értük készülnek. Persze nem kisgyermekekről van szó, hanem azokról, akik lapátot, gereblyét, kapát vehetnének kezükbe, betont keverhetnének, ahelyett, hogy nézzék és megmosolyogják a felnőttek igyekezetét.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Lelkes, odaadó munkával köszöntik május 1-jét a csíkszeredai Készruhagyár
dolgozói. Nagy P. Zoltán felvétele. 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek