Visszatekintő (szeptember 21.)

72

1968. szeptember 21., szombat

Tessék holnap jönni! Tusnádfürdőre még szeptemberben is özönlenek az üdülni vagy magukat kezeltetni akaró turisták és dolgozók, akik, akárcsak átutaznak, akár több napig maradnak, azért jönnek, hogy beszívják a tömény fenyőillatot, mely a megye határát átlépőt rögtön megcsapja.

Ha költő lennék… Felemelő érzés számomra az a tudat, hogy állampolgára vagyok a szocialista Romániának, ahol egyforma jogokat élveznek románok, magyarok, németek és más nemzetiségűek, és hogy teljes mértékű hozzájárulásomat tudom adni a párt által kitűzött feladatok megvalósításában.

Tudják-e hogy… a teve 50 évig, az elefánt 70 évig, a csuka 200 évig, míg az óriásteknős 200 éven felül is élhet?

Az őszi és téli divatról. A legnagyobb újdonság: a nadrág, ami nem annyira a női egyenjogúság újabb jelének, mint az örökké kiszámíthatatlan hóbort új hajtásának ígérkezik. Hordani fogják a hölgyek nagykabát és ruha, sőt kosztüm alatt is.

1978. szeptember 21.,szerda

Erőpróba ez a termelési gyakorlat tanulóifjúságunk számára és egyben bizonyságtétel is. Beváltják-e a hozzájuk fűzött reményeket?

Jó kenyeret ropogtatni. (…) ne csak a cserepeiről legyen híres Korond, és arról, hogy e cserépből jó kenyérre is telik. De hogy ezt a jó kenyeret el is tudják ropogtatni jó egészségben a korondiak.

Nagyvilág. A fejlődő országoknak a következő években fokozott erőfeszítéseket kel tenniük, hogy elfogadható szinten tartsák a nemzetközi tőke piacain felvett kölcsöneiket – mutat rá a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank (BIRD) fiókja…

1988. szeptember 21., szerda

Helytállni a szocialista versenyben. A versenyben és a vetélkedésben előtérbe kell helyeznünk a minőséget, az anyagfogyasztást, a kiadáscsökkentést, a munkatermelékenység, a hatékonyság, a jövedelmezőség növelését, az összes többi kritériumot, amely szükséges egyik vagy másik termék megmérettetéséhez… a termelés minősége és hatékonysága kell hogy legyen az alapvető kritérium…

Élő anyag. Az idei corundi kerámiavásár legfiatalabb kiállítója volt a 20 esztendős BABOS ISTVÁN, aki édesapja – Babos Miklós – mellett mutatta be kerámia vázait, kis kerámia-szobrait.

Szerkeszti: Szőke Zsuzsa

A tusnádfürdői kempingtábor. Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek