Visszatekintő (május 24.)

133

1968. május 24., péntek

Erdősítés 42 500 hektáron. Országszerte befejeződött a tavaszi erdősítés. Az erdőművelők ebben a kampányban 42 500 hektárt ültettek be fával, s több mint 2000 hektárral teljesítették túl a tervet.

A párt sorainak erősítése. Hargita megyében a párttagok száma jelenleg meghaladja a 24 000-et. Ez olyan erőt jelent, amely a megye összes dolgozóit képes mozgósítani a párt politikájának valóra váltására, a megye gazdasági, társadalmi, kulturális fejlesztéséért, hazánk felvirágoztatásáért.

Elérkezett a tettek ideje. Manapság sokat hallani arról, hogy megyénk nincs eléggé föltárva geológiailag. Én azt mondom, turizmus szempontjából sincs. Szentimrénél az Olt vizében ott virít a tavirózsa, de a szeredaiak csak a paducot keresik.

1978. május 24., szerda

A csíkdánfalvi mezőgazdasági-ipari líceum. Községeink gyors ütemű városiasodása, a mezőgazdasági termelés kemizálása és gépesítése tette szükségessé a dánfalvi mezőgazdasági–ipari líceum létrehozását, fejlesztését. Az 1961-ben létesült líceum ma mezőgazdasági szakembereket, gépészeket, fejőgép-, önitató-, motorpumpa- stb. kezelőket és más gépek működtetéséhez és karbantartásához szükséges szakembereket készít fel.

Kutak esztétikája. A jó példa ragadós: a csomafalviak rukkoltak ki az új művelődési otthon előtti téren egy remek, ötletes, motívumaiban a művelődési otthonhoz hasonló díszkúttal. Nyomban aztán a gyergyóremeteiek sem adták alább: elmés szerkezetű, díszes kerekes kutat építettek a régi piaci forrás fölé.

Telex. A kozmikus térség további kutatására irányuló program keretében május 23-án a Szovjetunióban fellőtték az 1010. Kozmosz típusú műholdat.
1988. május 24., kedd

Néhány cím a főoldalról: A téli takarmánykészletek megteremtése már mostantól feladat; Rendszeresen kell követni a feladatok teljesítését; A szocialista verseny élvonalában; Megéneklünk Románia Országos Fesztivál – A XXI. Tavasz a Hargitán Folklórfesztivál.

AIDS. Ausztráliában növekedik az AIDS-betegek száma. Csupán áprilisban 14 halálos áldozatot és 33 újabb esetet könyveltek el. Az országban jelenleg 846 fertőzött személyt tartanak nyilván.

Hír
Az idén több mint ötezer hajó haladt át a Duna–Fekete-tenger csatornán, az áruforgalom kétszer volt nagyobb, mint az elmúlt év hasonló időszakában.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Tusnádfürdői látkép – Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek