Visszatekintő (március 6.)

71

Új rovatot indítottunk Visszatekintő címmel. „Retró rovatunkban” egykori tudósításainkkal emlékezünk és emlékeztetünk. Tömören, de a kor „ízvilágát” a lehető legérzékletesebben átadva közlünk újra részleteket az 50, 40 és 30 évvel ezelőtt megjelent cikkeinkből. Címmel és rövid kiemelésekkel tehát 1968, 1978 és 1988 történéseit hozzuk közel a csíkszéki, udvarhelyszéki, gyergyószéki olvasókhoz.

1968. március 6., szerda

„Autójavító” Homoródszentmártonban. Új felirat került Homoródszentmárton egyik középületére. „Autójavító műhelyek.” A felírás ma még városokban sem mindennapi, falun meg teljesen új.

Hírek. Fenyőkút lakóházaiba is bevezetik a villanyt. A falu lakói 20 000 lejjel járultak hozzá az előkészítő munkálatok megkezdéséhez.

1988. március 6., vasárnap

1945. március 6. – a forradalmi átalakulások jelentős eseménye. A munkás-paraszt hatalom megteremtése – mutatott rá Nicolae Ceaușescu elvtárs – és a szocialista építés megkezdése országunkban végérvényesen és mindörökre felszámolta a tőkés-földesúri rendszert, a társadalmi és nemzeti egyenlőtlenséget, biztosítva nemzetiségi különbség nélkül az összes honpolgárok teljes jogegyenlőségét.

A nagyvilágból. A leszerelés ügyét állandó napirenden tartja a közfigyelem, a népek békeóhaja. A közvélemény világszerte érdeklődéssel és megelégedéssel várja a közép- és ennél rövidebb hatósugarú rakétákra vonatkozó szovjet–amerikai leszerelési szerződés gyakorlatba ültetését.A nagyvilágból. A leszerelés ügyét állandó napirenden tartja a közfigyelem, a népek békeóhaja. A közvélemény világszerte érdeklődéssel és megelégedéssel várja a közép- és ennél rövidebb hatósugarú rakétákra vonatkozó szovjet–amerikai leszerelési szerződés gyakorlatba ültetését.

A cikket teljes terjedelmében a Hargita Népe március 6-i számában olvashatják.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek