500 és 2500 lej közötti bírsággal sújthatók azok, akik nem viselnek védőmaszkot a zárt helyeken

975

500 lejtől 2500 lejig terjedő bírsággal sújthatók azok a személyek, akik az országos vészhelyzeti bizottság határozatának megfelelően nem viselnek védőmaszkot nyilvános zárt helyeken, de a hatóságok célja nem az állampolgárok szankcióban való részesítése, hanem a COVID-19 terjedésének korlátozása, tájékoztatott ma délután a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Illusztráció

A lakosság részéről érkező kérdésre válaszolva a GCS kifejti, hogy a védőmaszkokat nyilvános zárt helyeken nem viselő személyek a koronavírus-járvány terjedését korlátozó intézkedésekről szóló 2020/55-ös törvény alapján (amely 2020. május 15-én jelent meg a Hivatalos Közlönyben) megbírságolhatók.

A GCS emlékeztet, hogy péntektől kezdődően kötelező az orrot és szájat takaró védőmaszkok használata az üzletekben, a tömegközlekedési járműveken, munkahelyen és más nyilvános zárt helyeken.

Arra a kérdésre, hogy a rendfenntartó erők rónak-e még ki bírságokat a veszélyhelyzetben érvényes rendelkezések megszegése miatt, a testület azt válaszolta, hogy a 2020/55-ös törvény előírja és megszabja a kiróható bírságok értékét, azonban a hatóságok célja nem az állampolgárok szankcióban való részesítése, hanem a COVID-19 terjedésének korlátozása.

A rendőrök főként tájékoztatni fogják az állampolgárokat az új szabályokról, állítja a GCS.

HN-információ/Agerpres

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.