csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

40 ezer euró a mozgássérülteknek

Hargita Megye Tanácsának elnöke és a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének elnöke a csíkszeredai Összefogás Házánál a 40 ezer eurónak megfelelő 188 760 lejes támogatási szerződést írt alá. Az épület akadálymentességének legfontosabb két eleme, egy lift és egy rámpa valósul meg a támogatásból.

Országos szinten is egyedülálló megvalósításokat céloznak. Fontos anyagi segítségnyújtás Fotó: Szőke Zsuzsa

A Mozgássérültek Szervezetének alapítója és tiszteletbeli elnöke, Fikó Csaba, az építkezés és források felügyelője vezette körbe a félig elkészült épületben Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét, valamint Elekes Zoltánt, Hargita Megye Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságának vezetőjét. Az elöljárókat beavatták az eddig elért eredményekbe és a további tervekbe, illetve közelebbről megvizsgálhatták, hogy hová épül a támogatásból megvásárolandó lift és rámpa.
Ezt követően a szerződés átnyújtásakor Borboly Csaba elmondta, hogy az új közigazgatási törvény érvénybe lépésének köszönhető a támogatás létrejötte.
– Paradigmaváltás folyik mind gazdasági, mind szociális téren. Azt szeretnénk, hogy mindenki érezze teljes értékűnek magát a társadalomban – hangsúlyozta az elöljáró.
Az átnyújtott összegből a liftet és a rámpa 70%-át tudják megvásárolni, a további költségek az egyesületet terhelik. A munkálatokat az év végéig befejezik a tervek szerint.
– Nagyon hálásak vagyunk, hogy ezzel a támogatással megvalósul az épület akadálymentesítése – fogalmazott a mozgássérültek szervezetének elnöke, Józsa Csaba.
A tiszteletbeli elnök, Fikó Csaba is kifejtette örömteljes gondolatait, miszerint jóleső érzés, hogy a helyi után a megyei önkörmányzat is figyelmet fordít az egyesület jövőbeli székhelyének építésére.
Elekes Zoltán kiemelte: az Összefogás Háza meglévő közösségnek épül, amelynek tevékenysége már 30 éve folyik, így megért az idő ennek a megvalósulására.
A háromsávos, 6 fokos dőlési szöggel tervezett rámpa építése a tervek szerint egy hónapon belül elkezdődik. A rámpa azért is olyan költséges, mert több mint 40 méter hosszú lesz a kerekes székkel való könnyed közlekedés miatt. Az akadálymentes és tűzbiztos lift is alkalmas lesz a kerekes székkel való közlekedésre.
Az Összefogás Háza a szeretet, a gondoskodás, és a segítségnyújtás jelképe is lesz, amikor elkészül – hangzott el –, hiszen a két éve folyó munkálatok külföldi és helyi támogatásokból valósultak meg. A lift beszerelésének egyik feltétele, a villanyáram bevezetése az épületbe. Egy jó szándékú vállalkozó már akadt is egyik szoba villanyárammal való teljes ellátása költségeinek fedezésére.
Aki támogatni kívánja az ingatlan befejezését, bővebb információ­ért hívja a 0722–250241-es vagy a 0744–146479-es telefonszámot, esetleg keresse fel az intézmény jelenlegi székhelyét a Márton Áron utca 50. szám alatt.

Barabás Emőke

Kapcsolódó cikkek:

14,233RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb