300 liter használt olaj gyűlt be

Új időpont áprilisban

38

Körülbelül 300 liter használt étolaj gyűlt össze szombaton a csíkszeredai havi vásár keretében. Amint arról korábban beszámoltunk, Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség civil kezdeményezésére indította el ezt a havonta ismétlődő gyűjtési akciót. A következő alkalommal viszont nem április 20-án, hanem április 12–13-án várják az érdekelteket a megyeháza parkolójának végében.

Eredményes kezdeményezés. Még sokszor megismétlik Fotó: Iochom Zsolt

Újból elkezdődött a havonta ismétlődő használtétolaj-gyűjtés Csík­sze­re­dában. Március 16-tól ugyanis minden hónap harmadik szombatján leadhatja a használt étolajat a lakosság. Amint arról korábban beszámoltunk, Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség civil kezdeményezésére indította el ezt a havonta ismétlődő gyűjtési akciót.
Az első alkalom sikeresnek bizonyult: körülbelül 300 liter használt étolaj gyűlt össze a megyeháza parkolójának végében. Amint azt Dániel Rajmundtól, a fejlesztési ügynökség munkatársától megtudtuk: az étolajat finomításra szállítják Magyarországra, ahol újra felhasználják majd utak aszfaltozásánál.
A használt étolaj gyűjtését és elszállítását a székelyudvarhelyi Eco Trend Europa Kft. vállalta, az említett cég tíz éve tevékenykedik Hargita megyében.
A következő gyűjtési akcióra viszont nem április harmadik szombatján várják az érdeklődőket. A nagyhét miatt április 12–13. között, a kétnapos húsvéti vásár keretében lehet leadni a használt étolajat. A helyszín változatlan marad.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek