54-re emelkedett a fertőzöttek száma Hargita megyében

7 528

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban ma, május 16-án reggel 27, igazoltan koronavírusos
beteget és további hét koronavírusfertőzés-gyanús beteget ápolnak. A csíkszeredai kórházban
levő Covid-19 betegek állapota jelenleg nem súlyos – közölte az intézmény. Az országos stratégiai kommunikációs törzs közlése szerint Hargita megyében 54-re emelkedett a fertőzöttek száma.

A legutóbbi tájékoztatás óta 267 új megbetegedést jegyeztek, ezzel 16 704-re nőtt a koronavírusos esetek száma Romániában – tájékoztatott ma délben a Stratégiai Kommunikációs Törzs (GCS).

Hargita megyében is jelentősen növekedett a fertőzöttek száma: jelenleg 54 esetet tartanak számon az országos adatok szerint.

A koronavírusban elhunytak száma 1081-re emelkedett; jelenleg 206 személyt ápolnak intenzív osztályokon. A betegségből eddig összesen 9574 személy gyógyult ki.

Az elmúlt két napban megsokszorozódott Csíkszeredában az igazolt koronavírus-fertőzéses esetek száma. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége arra kér mindenkit, hogy továbbra is tartsa be a megelőzési szabályokat.
– Egyik napról a másikra napi több mint tíz esettel szembesülünk, a kórház erre a célra elkülönített osztálya gyors ütemben telik meg betegekkel. A korábbi védőintézkedések egyik célja az volt, hogy egyszerre ne zúduljon sok beteg az ellátórendszerre, ez a helyzet azonban most ezzel fenyeget – összegezte dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere.
A kórház vezetősége felkéri a térség lakosságát, kövessék továbbra is szigorúan a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében a törvényes előírásokat: figyeljenek a távolságtartásra, viseljenek maszkot a zárt nyilvános terekben, úgy, hogy az eltakarja az orrot és a szájat, ne szervezzenek és ne vegyenek részt nagyobb rendezvényeken. Különösen legyenek elővigyázatosak a vásárlások során. A higiénés szabályok továbbra is elsőrendűek, az alapos kézmosás, kézfertőtlenítés segít a megelőzésben.
A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban ma, május 16-án reggel 27, igazoltan koronavírusos beteget és további hét koronavírusfertőzés-gyanús beteget ápoltak. A csíkszeredai kórházban ápolt Covid-19 betegek állapota jelenleg nem súlyos.
– Felelősek vagyunk egymásért, családjaink egészségéért. Ezt továbbra is szem előtt kell tartanunk
és eszerint kell viselkednünk mindannyian. Lehet, hogy ez elcsépelt már sokak számára, de nálunk
ennek most van igazán aktualitása – tette még hozzá dr. Konrád Judit.

 

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.