260 mérkőzés, 675 gól

52

Lezárult a jövő évi, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozata, a csoportkör 2,6-os meccsenkénti gólátlagot hozott. Bár a novemberi pótselejtező négy párharca még hátravan, a tavaly szeptember 7. és idén október 13. között rendezett 260 kvalifikációs meccsen 675 gól született. A legtöbb találatot a Lengyelország – Gibraltár (8–1) mérkőzés hozta, részben ennek köszönhető, hogy 33 góllal a lengyel válogatott volt a legeredményesebb a tíz forduló során.
Csak az angol válogatott tudta mind a tíz találkozóját megnyerni, ez korábban csupán Franciaországnak (kétszer), Csehországnak, Németországnak és Spanyolországnak sikerült. Eddig öt újonc részvétele biztos, mivel Izland, Észak-Írország, Wales, Albánia és Szlovákia még soha nem vett részt a kontinenstornán, de a pótselejtezőn hatodikként Bosznia-Hercegovina is kivívhatja az indulási jogot.
Ami az egyéni rekordokat illeti: 13 góljával a lengyel Robert Lewandowski lett a sorozat gólkirálya. A Bayern München játékosa a Grúzia elleni meccsen (4–0) 242 másodperc alatt ért el mesterhármast. A legtöbb büntetőt (négyet) az angol Wayne Rooney értékesítette, a legtöbb pontos passz (1007) pedig a Real Madrid német játékosa, Toni Kroos nevéhez fűződik.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek