2018 az ifjúság éve Hargita megyében

85

Az ifjúság évének nyilvánította az idei esztendőt Hargita Megye Tanácsa, ennek jegyében még nagyobb hangsúlyt fektetnek a fiatalok segítésére, képzéseik, oktató és szórakoztató programjaik támogatására, ezért a megyei tanács az ifjúsági tevékenységeket támogató pályázatok keretösszegét megemelte 250 ezer lejre.

Hargita Megye Tanácsa meghirdette pályázati programjait, köztük az ifjúsági tevékenységeket támogató kiírásokat is. Pályázni lehet erdei iskola programokra, képzések, táborok szervezésére, didaktikai eszközök beszerzésére. A programokon belül nagy hangsúlyt fektetnek az erdei iskola programra, azt tervezik, hogy a program mozgalommá nője ki magát, ugyanis e tevékenység révén a gyermekek és a fiatalok a szabadban tartózkodhatnak, emellett szerteágazó gyakorlati tudással gazdagodnak.
– Az ifjúság évének elsődleges célja a szemléletváltás, hogy minél többet beszéljünk arról, miként tud egy fiatal sikeres lenni itthon. Az erdei iskola programon keresztül több tízezer fiatalt szeretnénk kivinni a természetbe, további célunk a minél több pályaorientációs tevékenység és tanácsadás szervezése – mondta az ifjúsági tevékenységeket támogató kiírás kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
A kiírásokra jogi személyiséggel rendelkező, Hargita megye területén ifjúsági tevékenységet folytató alapítványok, egyesületek, szervezetek és egyházak pályázhatnak. A pályázatok benyújtásának határideje: március 6. További információk igényelhetők a ferenczjudit@hargitamegye.ro e-mail-címen vagy a 0266–207700/1308 telefonszámon.
Hargita Megye Tanácsának pályázati kiírásai megtekinthetők az alábbi linken: http://har­gitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/palyazatok-projektek/aktiv-palyazati-kiirasok.html.
A 2018-as évre kiírt pályázati programok bemutatására, valamint megvitatására Hargita Megye Tanácsa fórumokat szervez: Maroshévízen a kultúrotthonban a földszinti teremben február 14-én, szerdán 10 órától; Csíkszeredában Hargita Megye Tanácsának 19-es gyűléstermében (Szabadság tér 5. szám), február 15-én, csütörtökön 11 órától; Gyer­gyó­szent­miklóson a Karancsi teremben (kultúrház emeletén) február 16-án, pénteken 9 órától; Szé­kely­udvarhelyen, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban (December 1. utca 9. szám (a Merkúr áruház alsó parkolójánál van a bejárat), február 16-án, pénteken 13 órától.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek