2021, január 17, vasárnap.

200 000 euró vállalkozásfejlesztésre

Több mint 200 000 euró a megpályázható összeg a Sóvidék-Hegyalja Helyi Akciócsoport Egyesület pályázati kiírásán: a 6.4-es intézkedési csomag a vállalkozások fejlesztését szolgálja, a minőségi szolgáltatások térségbeli jelenlétének erősítése érdekében.

A LEADER-csapat Fotó: HMT sajtószolgálat

A Sóvidék-Hegyalja Helyi Akciócsoport Egyesület kiírásán 2018. január 15. és április 6. között lehet benyújtani a pályázati iratcsomót. A kiírás már tanulmányozható a Sóvidék-Hegyalja LEADER honlapján: http://www.sovidek-hegyalja.ro/2017/12/documentatie-de-lansare-kiirasi.html.
Borboly Csaba, Hargita Me­gye Tanácsának elnöke és a LEA­DER-csoport vezetője fel­hívja a térség településeiben tevékenykedő polgármesterek figyelmét, értesítsék a lehetőségről az érdekelt vállalkozókat, hogy minél többen tudjanak élni ezzel a lehetőséggel. Mint mondta, a magas színvonalú szolgáltatások velejárója a turisták számának növekedése és a vendégéjszakák számának gyarapodása.
– A 2018-as esztendőt az Ifjúság Évének nyilvánította Hargita Megye Tanácsa, ezért arra biztatjuk a fiatal vállalkozókat, hogy éljenek a lehetőséggel, és kreatív ötleteikkel járuljanak hozza a térség turizmusának megerősítéséhez – hangsúlyozta a megyeelnök.
Megjegyezte, hogy a Sóvidék-Hegyalja Kistérség jó példa arra, miként lehet együttműködni a megyehatárokon keresztül is, ugyanis a szervezet tagjai közé tartozik Parajd, Korond, Farkaslaka, Fe­nyéd, Oroszhegy, Zetelaka, Szé­kely­varság, Máréfalva és a Maros megyei Szováta.
Tevékenysége között szerepel együttműködési pályázatok lebonyolítása, workshopok, kézművestábor, turisztikai képzés, kiállítások és vásárok szervezése, valamint közös kiadványok megjelentetése.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb