17,9 lejes órabérrel számolnak

Egységes Hargita megyei közigazgatási álláspont

196

Hargita Megye Tanácsa márciusi soros ülésén elvi határozatot hozott arra vonatkozóan, hogy az építkezésekben (út, híd, járda stb.) korábban megkötött szerződéseket bruttó 17,9 lejes órabérrel újraszámolva aktualizálják. Ebben a kérdésben egyeztetések zajlottak a három térség – Csík, Gyergyó és Udvarhely – polgármestereivel, ezek alapján közös Hargita megyei közigazgatási álláspont született erre vonatkozóan.

A döntést az indokolja, hogy a hideg beálltával abbahagyott munkálatokat folytatni lehet, térségünkben is megfelelő erre a hőmérséklet. A minimálbér módosítását szabályozó kormányrendelet életbe lépését követően azonban vannak munkavállalók, akik további áremelést szeretnének kialkudni, emiatt nem kezdték el a munkát.
– Hivatalos levélben is kértük, polgármestereink felé is jeleztük, hogy mindenkinek jó, ha minél korábban elkezdődnek a munkálatok és nem késlekedünk. Kérjük a polgármestereket, ők is aktualizálják minél hamarabb szerződéseiket, és tárgyaljanak a munkavállalókkal, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy elkezdődjenek az útjavítások, járdaépítések, beruházások. Ugyanilyen fontos az is, hogy a kátyúzások, a karbantartási munkálatok is elkezdődjenek. Éppen ezért Hargita Megye Tanácsa átiratban értesítette a vele szerződésben álló vállalkozókat az említett döntésről – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
A közös álláspont értelmében az építőanyagok, üzemanyag, nyersanyag és egyéb – az építkezésben használt – alapanyag ára marad a közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződésben foglaltak szerint. Az erről szóló szabályozást közvita alá bocsátották, elfogadása akár hónapokig is elhúzódhat.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek