Telefonon tárgyalt Klaus Iohannis az EB elnökével a gazdaságélénkítő javaslatokról és a büdzsé felülvizsgálatáról

60

Telefonon tárgyalt hétfőn Klaus Iohannis államfő Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével a gazdaságélénkítő javaslatokról és a 2021-2027-es büdzsé felülvizsgálatáról – tájékoztat az Államelnöki Hivatal.

– Románia elnöke az egységre és a szolidaritásra épülő, az Unió tagállamai közötti megosztottság vagy széttöredezettség elkerülésére irányuló megoldás mellett foglalt állást. Klaus Iohannis hangsúlyozta, hogy a meglévő kihívásokra adott konkrét válasz érdekében ezeknek a javaslatoknak figyelembe kell venniük az egyes tagállamok igényeit, kiegyensúlyozottaknak, arányosaknak és helyesen rangsoroltaknak kell lenniük – mutat rá az elnöki hivatal közleménye.

Az államfő megismételte azt az elgondolást is, miszerint „ a kohéziónak és a konvergenciának továbbra is a fő célkitűzéseknek kell lennie, hogy az Európai Unió megerősödve lépjen túl a koronavírus-válságon”.

Iohannis szerint a gazdaság újraindítását egy „erős, tartalmas és rugalmas” költségvetés segítené, és úgy vélte: megnövekedett szintű előirányzatokat kell biztosítani a kohéziós és az agrárpolitikának.

Az államfő kiállt egy erős európai egészségügyi infrastruktúra biztosítása mellett, és támogatta, hogy erre dedikált pénzkeretet különítsenek el.

HN-információ/Agerpres

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.