csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

10 gyógyszer ingyenes, 3 ára kedvezményes

Újabb 13 gyógyszer kerül fel az államilag támogatott orvosságok listájára március 1-jétől. Az árkedvezménnyel vagy ingyenesen kapható gyógyszerek között a daganatos megbetegedés, a cukorbetegség, a reuma, a hematológiai betegségek, a tüdőgyógyászati gondok, valamint ritka betegségek kezelésére alkalmas összetevőket tartalmaznak.

Az erről szóló kormányhatározat szövegét a héten tették közzé, és a Hargita Megyei Egészségbiztosítási Pénztár lapunkhoz eljuttatott közleményében az áll, hogy jövő hónaptól már életbe is lép a határozat.
Az orvosságok listáján három gyógyszertípus esetében 50 százalékos kedvezményt biztosítanak, ebből kettő a krónikus légúti megbetegedéssel küszködő biztosítottak számára lesz elérhető inhalátorok formájában, a harmadikkal pedig az aktinikus keratózis nevű bőrbetegséget kezelik.
A teljes egészében ártámogatott készítmények listáján a hepatitis B, C és D-ben, a fiatalkori ízületi gyulladásban és a Gaucher-kórban szenvedők számára segítséget jelentő összetevők szerepelnek. A HIV-vel fertőzött, illetve AIDS-es betegek számára is lesz egy újabb, ingyenesen elérhető, eddig nem ártámogatott hatóanyagot tartalmazó gyógyszer.
A daganatos betegségekben szenvedők számára kilenc különböző hatóanyagot tartalmazó gyógyszertípus lesz teljesen ingyenes. A cukorbetegek számára egy két összetevőjű készítmény került fel az teljes egészében ártámogatott gyógyszerek listájára. Továbbá három ritka, vérmérgezéssel járó betegséget kezelő orvosság, ugyanakkor a kiskorúak, valamint a 18 és 26 év közötti diákok számára egy szemészeti és fülészeti készítmény is ingyenesen elérhetővé válik.

HN-információ

Előző cikkA szeretet parancsa
Következő cikkFoltozás

Kapcsolódó cikkek:

14,236RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb