10 000 lej bírságot kockáztatnak

Súlykorlátozás a kövezett megyei utakon

238

Két hétre betiltják a rönkszállítást a Hargita megyei kövezett utakon, ugyanis az olvadás következtében a nagysúlyú autók jelentősen rongálják az utat. A tiltás március 5–18. között érvényes, a különböző kövezett utakon 3,5 t, illetve 12 tonnás súlykorlátozás lépik érvénybe, egyetlen kivétel a személyszállítás.

Rönkszállító. Nem kíméli mindenki az utakat Fotó: HMT sajtószolgálata

Miután az elmúlt napokban a Gagy-keresztje, Székelyvarság, illetve a Csinód felé vezető kövezett megyei utakon a hóolvadástól fellazult utat megrongálták a nagysúlyú rönkszállító autók, Hargita Megye Tanácsa súlykorlátozást rendelt el több kövezett megyei úton. Ezek szerint a 3,5 tonnánál nagyobb súlyú teherszállító autók nem közlekedhetnek március 5–18. között: a 123-as megyei úton Csíkszentmárton és a megyehatár között; a 123C jelzésű megyei úton Fitód–Pottyond között; a 125-ös megyei úton Balánbánya és a 12C jelzésű országúttal való kereszteződés között; a 127A jelzésű megyei úton Neamț megye határa és Hidegség között; a 131A jelzésű megyei úton a 13A jelzésű országút kereszteződésétől Homoródkeményfalva bejáratáig; a 132A jelzésű megyei úton Homoródszentmárton és Homoródalmás között; a 133-as megyei úton Kányád és Városfalva között; a 134-es megyei úton Maros megye határa és a 134A jelzésű megyei út kereszteződése között; a 135-ös megyei úton Maros megye határa és Etéd között, Firtosmartonos és Tarcsafalva között; a 136-os megyei úton Maros megye határa és Gagy között; a 137A jelzésű megyei úton a Kányád–Petek–Brassó megye határa között; a 137C jelzésű megyei úton Hodgya és Székelylengyelfalva bejárata között; a 153C jelzésű megyei úton Maros megye határa és Gyergyóremete között; a 153D jelzésű megyei úton Gyergyóremete és Gyergyóvárhegy bejárata között.
Ugyanakkor a 12 tonna feletti teherszállító autók nem közlekedhetnek máricus 8–15. között a 127-es megyei úton Gyergyóditró és Gyergyótölgyes között, valamint a 136A jelzésű megyei úton Etéd és a 13A jelzésű országút között.
A korlátozásról a megyei tanács értesítette a rendőrség közlekedésrendészeti osztályát is, a büntetést pedig 10 000 lejben határozták meg.
Az időjárás függvényében meghosszabbíthatják a súlykorlátozást, ezt a későbbiekben ismét átiratban közli Hargita Megye Tanácsa.
A súlykorlátozásra Borboly Csaba megyeelnök közösségi oldalán is felhívta a figyelmet, illetve a lakosság segítségét kérte annak érdekében, hogy a szabályokat be is tartsák. Felkérte a lakosságot, hogy bármilyen kihágásról értesítsék, fénykép kíséretében, az időpont megjelölésével.
– Számítok a lakosság, a közlekedők közreműködésére. Védjük meg útjainkat, amelyeket nem kis közpénzből tettünk járhatóvá! – fogalmazott Borboly Csaba.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek