Zarándoklat a városért

25

Gyergyószentmiklóson is megszervezik idéntől az Élő rózsafüzér-zarándoklatot. Szombaton bárki része lehet a füzérnek, bekapcsolódhat a közös imába.

Az Élő rózsafüzér-zarándoklatot 2003-ban Bécsben kezdeményezték, azóta sok település csatlakozott Magyarországon, valamint Erdélyben is, a hívek ezen alkalmakon városukért imádkoznak. Idéntől a gyergyószentmiklósi római és örmény katolikus plébániák is megszervezik a zarándoklatot.
– A zarándoklat során utunkkal rózsafüzért fonunk a város köré imával és énekszóval átölelve a azt. A zarándoklat a résztvevők lelki épülését, gazdagodását szolgálja, ugyanakkor a város lelki megújulásáért is szervezzük – mondta Keresztes Zoltán, a Szent István-templom plébánosa.
A rendezvényt szombaton tartják, a résztvevők 14 órakor a Szent István-templomtól indulnak és több mint hét kilométeres utat tesznek meg, több helyen megállnak és imádkoznak. Először a Békény utcai csengettyűhöz vonulnak, majd a főtéren át a Szent Miklós-templomhoz. A Munkás Szent József-templomhoz, majd a Szent Erzsébet Öregotthonhoz vonulnak, végül az örmény templomban tartott szentmisével ér véget a zarándoklat. Aki nem tudja megtenni a teljes utat, az csatlakozhat a zarándokokhoz egy-egy stációnál vagy hosszabb-rövidebb úton tarthat velük.
A zarándoklat szervezői fel­hívják a figyelmet, hogy a gyer­gyószentmiklósi Élő rózsafüzér nem zárul be, nyitott bárki számára, bármikor részévé lehet válni és imádkozni a városért, családért, közösségért.

Nagy Levente

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.