Zsúfolt napok Csíkkarcfalván

54

Újabb nagyszabású összetartó tábort szervezett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, amely ezúttal azon központok jégkorongozóit célozta meg, ahol jelen pillanatban még nincs jég vagy jégpálya. Közel ötven gyerek készül Marosvásárhelytől Sepsiszentgyörgyig Karcfalván.

Bán-Széll István magyaráz a kishokisoknak Fotó: szja.ro / Horvát Tamás

Nem maradtak jeges edzés nélkül a Székelyföldi Jég­ko­rong Akadémia azon központjai sem, ahol je­lenleg nincs jégfelület vagy épp jég­pálya, ahol edzeni tudnának a különböző korosztályok.
Hétfőtől péntekig öt napon át a SZJA Csíkkarcfalvára hívta a marosvásárhelyi, a székely­ud­varhelyi, illetve a sepsiszentgyörgyi alközpontokat, ahol napi több edzés, illetve interaktív program mellett az U8–U12-es korosztályok készülhetnek. Közel ötven gyerek húzott korcsolyát és veszi ki aktívan a részét a zsúfolt, egész napot betöltő programból.
A program hétfőn kezdődött, amely során a gyerekek napi két jégedzésen, illetve szárazedzésen vesznek részt. Az edzések a jéghez szoktatással kezdődtek, majd különböző játékosabb feladatokkal folyamatosan bonyolították a gyakorlatokat. A jeges, illetve a szá­razedzéseket követően csapatösszerázó programok is vannak, hogy a megszokott „monotonitást” feloldják.

[box type=”shadow” ]A program ugyan holnap zárul, de a különböző központok edzői elégedetten fogalmaztak az eddig tapasztaltakról.

Ugron Endre, Sepsiszentgyörgy: – Mi sepsiszentgyörgyiek közösen Marosvásárhellyel öt éve csináljuk ezt a programot. Ezt szükségesnek láttuk, mivel a gyerekek kevés jégidőhöz jutnak, ezáltal is egy jó impulzust kapjanak az előttünk álló idényre. Ez a tábor egy picit másabb, hiszen ezúttal a technikai igazgató, Del Pedrick jóval zsúfoltabb programot adott nekünk. Ez jóval pörgősebb, így a gyerekek meg kellett szokják ezt a ritmust. Nehezebben tudjuk tartani az időt, de szerencsére a gyerekek élvezik, míg mi edzők egymás között felosztottuk a feladatköröket. Bán-Széll István, Székelyudvarhely: – Ez a tábor nekünk, akiknek nincs saját pályájuk, megfizethetetlen dolog. Nem is álmodtunk volna róla. A gyerekek az eddigi napokban annyit korcsolyáztak, mint az elmúlt szezonban összesen. Nagyon fontos ez a gyerekek számára, nagyon élvezik, fejlődnek folyamatosan, s tetszik is nekik. Ilyeneket kell szervezni a gyerekek számára. A zsúfolt program ellenére a gyerekek állandóan várják az újabb kihívásokat, így nagyon hasznos ez az ötnapos tábor. Nagy Árpád, Marosvásárhely: – Sajnos nálunk ott van a pálya, de működésképtelen, így ezt a programot kell kihasználjuk. Nagyon előnyösek az akadémia által szervezett programok, hiszen már a tavaly láttuk az eredményét. A gyerekek össze is szoknak. Így minden összességében magával hoz egy bizonyos fejlődést. E programba nem felkészületlenül érkeztünk, hiszen otthon már, ha nem is jégen, de szárazon görhokiztunk. Ezt az átmenetet hamar sikerült feloldani. [/box]

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.