Várják a jelentkezőket Gyergyószentmiklóson – Gyermeknap, csodanap

13

Gyermeknap, csodanap címmel szervez programsorozatot idén is gyermeknap alkalmából a Gyer­gyószentmiklósi Művelő­dési Központ. Több rendezvényre már várják a jelentkezőket – erről sajtótájékoztatón beszéltek a szervezők.

Idén is vetélkedőkre várják a gyermekeket Fotó: Balázs Árpád / Archív

A már megszokott népszerű programokkal, valamint újdonságokkal is várja a gyermeknapi rendezvény a gyergyószentmiklósi és környékbeli gyerekeket. A Gyermeknapi Versmondók találkozóját immár 19. alkalommal szervezik meg. Közép- és nagycsoportos, illetve előkészítő és I–IV. osztályos gyerekeket várnak a Gyergyói-medencéből, csoportonként, osz­tályonként legtöbb két-két gyereket. Fórika Sebestyén a művelődési központ igazgatója sajtótájékoztatón elmondta, míg tavaly medvés verssel kellett készülniük a résztvevőknek, idén olyan verset kell választaniuk, mely a kenyérről szól. Május 24-ig lehet jelentkezni, az érdeklődők bővebb információkat kaphatnak a művelődési központ irodájában.

Szintén várják a jelentkezőket a Hétpróbás összecsapás nevet viselő ügyességi vetélkedőre is, melyet június elsején tartanak. Az iskolák ötfős fiú- és lánycsapatokat nevezhetnek. A szervezők azt mondták, az esélyegyenlőség okán mindegyik csoport egy előkészítős, egy elsős, egy másodikos, egy harmadikos és egy negyedik osztályos kisdiákból kell álljon.
A gyermeknapi rendezvény keretében futóbicikli, bicikli-, roller-, görkorcsolya- és gör­deszkaversenyt is szerveznek, melyekre várják az ovisokat, valamint kis- és általános iskolásokat. Az igazgató elmondása szerint sokan jelezték, futóversenyen is részt vennének, ezért idén megszervezik azt is, ugyancsak óvodások és iskolások számára. Ezekre a versenyekre nem kell előzetesen jelentkezni, hanem majd a helyszínen június elsején.
A művelődési központ nemcsak gyerekekhez intéz felhívást a gyereknap kapcsán, hanem azon árusokhoz is, akik június elsején értékesíteni szeretnék termékeiket a gyermeknapi rendezvényen: arra kérik őket, mielőbb jelezzék szándékukat a polgármesteri hivatalban, a helyek száma korlátozott.
Egy másik rendezvényre is készül a művelődési központ: június 5–11. között hatodik alkalommal szervezik meg a Családi sportnapokat. Tavaly sikeresnek bizonyult az a kezdeményezés, hogy családok, baráti társaságok mérettessenek meg. A szervezők szerint nagyon jó hangulat volt, új barátságok köttettek, hiszen sokan fociztak, kosaraztak, floorballoztak, teniszeztek, tornáztak, aerobikoztak, utcai hokiztak, lovagoltak, s még sok egyebet kipróbáltak. A játékszabályok idén sem változnak: családok, 4–8 fős baráti társaságok jelentkezését várják, a feladat egyszerű, ki kell próbálni minél több sportágat. A benevezéskor kapott programfüzetben vezetik a csapat pontszámait, végül kihirdetik, hogy 2017-ben kik bizonyultak a legsportosabbaknak. Várják, a csapatok jelentkezését a művelődési központ irodájában munkanapokon 9 és 16 óra között.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.