Visszavágni az Aerostarnak

Miután a múlt fordulóban csupán a Székelyudvarhelyi FC lépett pályára a labdarúgó harmadik ligában, ezúttal már az FK Csíkszereda is felveszi a harcot a szabadnapot követően. Az FK annak a Bákói Aerostarnak az otthonában lép pályára, amely Vágó Attila korábbi vezetőedző utolsó előtti meccsét jelentette. Képet kapunk, hogy azóta miben változott a csapat játéka. Az SZFC hazai pályán köszörülné ki a csorbát.

Mindkét megyei csapat pályára lépett a román labdarúgó harmadik liga nyolcadik játéknapján. Az FK Csíkszereda a múlt heti szabadnapot követően a Bákói Aerostar vendége lesz, míg a Székely­ud­varhelyi FC az Avântul Valea Măruluit fogadja.
Pikánsnak ígérkezik a Bákói Aerostar – FK Csíkszereda összecsapás. Két okból is. Egyrészt a Bákó jelenleg a harmadik 15 ponttal, míg az FK a negyedik 13 egységgel, így közvetlen riválisok találkoznak. Igaz, az Aerostarnak egyel több meccse van, mint az FK-nak. Másrészt pedig a Románia-kupa harmadik fordulójában Bákóban már találkoztak a felek, amikor az Aerostar 2–0-ra nyert, kiejtve az FK-t a sorozatból. A vereség után az FK vezetése úgy döntött, hogy leváltja Vágó Attilát a csapat kispadjáról és Bálint László Györgyöt ülteti helyébe. Tehát ez a meccs akár tükörképet is adhat a tréner közel egy hónapos munkájáról, hogy miben sikerült módosítani a csapat játékán, hiszen a cél továbbra is a feljutás a második ligába.
A Székelyudvarhelyi FC eddig nem szerepelt fényesen, hiszen hét mérkőzéséből ötöt elveszített és csupán kettőt nyert meg. Nyerhető meccseket buktak, amelyeknek köszönhetően a sereghajtók közé sorolták a csapatot. Ezen viszont lehet javítani, hiszen egy olyan csapat érkezik Székelyudvarhelyre, amely a tabellán az SZFC mögött helyezkedik el. Kötelező lenne a győzelem.
Az FK Csíkszereda pénteken 15 órától lép pályára Bákóban, míg az SZFC szombaton ugyancsak 15 órától fogadja az Avântul Valea Măruluit.

Darvas Attila