Világbajnokságra készülnek

50

Augusztus végén rendezik Budapesten a felnőtt cselgáncs-világbajnokságot, amelyre három fiatal csíki sportoló is kvalifikálta magát a világranglista-pontszámok alapján. A hétvégén járt le az utolsó kvalifikációs verseny.

Castelldefelsben edzőtáboroztak a csíki cselgáncsozók

Hatalmas bravúrt vitt véghez Szőcs Elemér, Stoica Márk, illetve Koncz Botond, akik kivívták a jogot, hogy ott lehessenek az augusztus végén esedékes, Budapesten sorra kerülő, felnőtt cselgáncs-világbajnokságon. A hétvégén Tajvanon rendezték az utolsó kvalifikációs versenyt, az ázsiai Opent, amely után végleg eldőlt, hogy a három sportoló premierként részt vehet a vébén. Ez annak fényében is nagy szó, hogy Szőcs 22, míg Stoica és Koncz csupán 21-21 évesek.
Szőcsnek és Stoicának nagyban hozzájárult a kvalifikációjához, hogy a mexikói Cancunban megrendezett Grand Prix-n pontozni tudtak. Stoica a hetedik lett, míg Szőcs ugyan helyezetlenül zárt, de voltak győztes meccsei.
Az elmúlt napokban és az elkövetkezendőkben a felkészülésre teszik a hangsúlyt. Albu Botond edző vezetésével ugyanis hat sportoló – Szőcs László, Stoica Márk, Koncz Botond, Koncz Lehel, Orbán Lehel és Dávid László – a Barcelonától nem messze levő Castelldefelsben vettek részt a nemzetközi szövetség felkészítő táborában. Itt a különleges meghívottak Brazília, illetve Japán válogatottjai voltak, továbbá hat jelenlegi olimpiai bajnok – Majlinda Kelmendi, Beslan Mudranov, Teddy Rinner, Khasan Khalmurzaev, Rafael Silva, Andeol Emilie. A két válogatott, illetve hat olimpiai bajnok igyekezett feltüzelni a mintegy hatszáz, a táborban jelen levő felnőtt sportolót.
A katalán tábort követően Orbán Lehel, Dávid László, illetve Koncz Lehel a hétvégén sorra kerülő U21-es paksi Európa-kupára utazik. A felnőttek pedig belelépnek a világbajnoki felkészülés finisébe, és egy háromhetes, Japánban szervezett edzőtáborba mennek.
Az augusztus 28. és szeptember 3. között sorra kerülő budapesti világbajnokságon Szőcs Elemér a 81, Stoica Márk a 90, míg Koncz Botond a 100 kilogrammosok súlycsoportjában fog tatamira állni.
A sportolók felkészülését a mexikói Grand Prix versennyel kezdve és a Japánban záruló edzőtáborral Csíkszereda Polgármesteri Hivatala támogatta.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.