Vihar miatt félbeszakadt a szakasz

61

Kedden a prológgal kezdődött el a Magyar Kerékpáros Körverseny, szerdán viszont csak Sümegig jutottak el a sportolók. Egy óriási vihar miatt a szervezők a sportolók biztonsága érdekében félbeszakították az első szakaszt.

Hugo Velasquezé volt az első sprintgyőzelem

Ítéletidő miatt szakították félbe a Magyar Kerékpáros Körverseny első szakaszát: a versenyzők Sümegig jutottak, a rendezők azonban még időben intézkedtek: a vihar a sportolókban nem tett kárt. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour sorozatában szereplő, 2.2-es kategóriájú nemzetközi országúti kerékpárverseny 25 országból érkezett 106 fős mezőnye hat nap alatt 751 kilométert tesz meg a vasárnapi budapesti befutóig.
Szerdán még ragyogó időben indult útjára a keszthelyi kikötő elől a Tour de Hongrie mezőnye, amely igazi versenylázban kezdett: egymást érték a szökési kísérletek, próbálkozások. Az első részhajrát Tusnad Drag Cycling Team argentin kerekese, Hugo Velazquez húzta be. Időközben egy kisebb boly harcolt ki magának jó pozíciót, a szökevények előnye már másfél perc fölé kúszott. Később kiderült: mindez semmi sem számít. A célterületről, Zalaegerszegről aggasztó hírek érkeztek: vihar tarolta le a kordonokat, fákat döntött ki, s a viharzóna az érkező karaván felé haladt. Sümeg után csattant volna össze a mezőny az egyre erősebb viharral, ám a szervezők lefújták a szakaszt. A kerékpárosokat megállították, a kísérőautók pedig minden résztvevőt épségben a szállásokra szállítottak.
A zsűri úgy döntött, törli a szakasz összes eredményét, miután a versenyzők nem teljesítették az etap 80 százalékát. Így a prológ eredményei szerinti állással vágott neki a Velence és Siófok közötti 138 kilométernek tegnap késő délután a 18 csapat 106 versenyzője.
Kedden a prológot Sunderland Scott (IsoWhey Sports) nyerte, a Tusnad Drag Cycling Team tagjai közül Leonid Krasnov a 24., Hugo Velasquez a 33., Ramos Ruben a 66., Lezica Facundo a 72., Sebestyén Szabolcs a 76., Novák Károly Eduárd pedig a 104. helyen zárt. Érdekesség, hogy az első és az utolsó versenyző között mindössze 11 másodperc volt a különbség
Ma a Paks és Cegléd közötti 178, holnap a Karcag és Miskolc közötti 177, míg vasárnap a Jászberény és Budapest közötti 112 kilométeres szakasz vár a mezőnyre.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.