Védőfelszerelés az önkéntes tűzoltóknak

72

A hétvégén első alkalommal szervezett tűzoltónapokat a máréfalvi Forrás Önkéntes Tűzoltó Egyesület a helyi sportpályán. Hargita Megye Tanácsának önkéntes tűzoltó-egyesületek támogatási programján sikeresen pályázott az egyesület, így két védőruhával sikerült bővíteni a tűzoltószertár felszerelését.

A sportpályán ünnepeltek az önkéntes tűzoltók. Újraéledt hagyomány Fotó: HMT sajtószolgálat

Védőruhát vásároltak a máréfalvi önkéntes tűzoltók Hargita Megye Tanácsának önkéntes tűzoltó-egyesületek támogatási programjának pályázati kiírásán nyert összegből. A felszerelést a hét végén a máréfalvi Forrás Önkéntes Tűzoltó Egyesület által első alkalommal megszervezett tűzoltónapokon vette át ünnepélyes keretek között a csapat. Az eseményen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Bíró Barna Botond alelnök is.
Bíró Barna Botond gyermekkori emlékét idézte fel a jelenlévőknek, mondván, hogy régen kis tábla jelezte a falvakban azokat a házakat, ahol az önkéntes tűzoltók laktak, akkoriban is aktív közösség jellemezte a térséget és ez átöröklődött az utánuk jövő nemzedékekre is.
Borboly Csaba megyeitanács-elnök gratulált Kovács Imrének, Máréfalva polgármesterének ami­ért az utóbbi időben megerő­södött az önkéntes tűzoltóság Máréfalván.
– Azt látom, hogy elhivatott, a közösségért tenni akaró emberekkel erősítette meg az önkéntes tűzoltóságot a polgármester, amihez gratulálok. A megyei tanácsnak az a feladata és azt vállalta, hogy az életüket kockáztató önkéntes tűzoltók védelmét szavatolja. Az önkéntes tűzoltóink oda mennek, ahonnan más elfut – méltatta az áldozatvállalásukat Borboly Csaba.
Beszédében rámutatott arra is, hogy az önkéntes tűzoltók családjainak kell garantálják, hogy épségben fog hazatérni a falustársán segítő önkéntes.
– Ennek érdekében fokozatosan növeljük a támogatási összegeket, és azon települések esetében, amelyek forrást igényelnek eszköztáruk bővítésére, a polgármesteri hivatalon keresztül is nyújtunk támogatást. Máréfalva jó példa, hisz nemcsak a helyi egyesület sikeres pályázatáról beszélhetünk, hanem a hivatalon keresztül is támogatjuk az önkéntes tűzoltókat – fogalmazott a megyeelnök, akinek megítélése szerint a közbiztonság ügyében egyre nagyobb szerepet töltenek be.

[box type=”shadow” ]Védőruha a rákosi önkénteseknek is

A Csíkrákosi Önkéntes Tűzoltóknak adtak át új védőfelszereléseket pénteken. A felszerelés vásárlását pályázat útján 13 000 lejjel támogatta Hargita Megye Tanácsa. A pályázati összeghez még hozzájárult a csíkrákosi és a göröcsfalvi közbirtokosság is, így sikerült hat rend ruhát és védőfelszerelést beszerezni. „Egy összetartó és erős közösség életében mindkét történés fontos szerepet játszik, hiszen az egyház és annak szolgálatra kész munkatársai az egész falut is szolgálják egyben, akár az önkéntes tűzoltók, akik időt és energiát áldoznak fel szükség esetén, valamint testi épségüket is kockára teszik a javak és az emberi életek védelmében” – fogalmazott közösségi oldalán Borboly Csaba megyeitanács-elnök.[/box]

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.