Városnapi sportrendezvények

47

A Csíkszeredai Városnapok alatt több sportrendezvényen lehet részt venni, de akár nézőként is be lehet kapcsolódni a programokba. Az önkormányzati focitorna szerdán véget is ért, ma úszó- és crossfitverseny, holnap lábteniszversemy, vasárnap pedig maraton és autós ügyességi verseny lesz. Holnap a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának a bemutatójára is sor kerül.

Maratoni távot szaladnak a sportolók vasárnap Fotó: László Róbert / archív

Önkormányzatok labdarúgótornájával kezdődtek el az idei Csíkszeredai Városnapok sportrendezvényei. A tornán hét csapat – Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Madéfalva, Csíkszereda, Hargita Megye Önkormányzata, valamint a csíkszeredai rendőrség – vett részt. A tornát a gyer­gyó­szentmiklósiak nyerték Ma­défalva és Sepsiszentgyörgy előtt.
Ma 16 órakor a Csíki Csobbanóban elkezdődik a városnapi úszóverseny, amelyre öt évnél idősebbeket várnak, összesen nyolc korcsoportban, valamint több úszásnemben hirdetnek majd győzteseket.
Szintén ma nyílt napot tartanak a „The Athlet Center”-ben (Kossuth Lajos utca 31. szám), itt Miklós Edit alpesi síbajnokkal találkozhatunk. Az új edzőteremben 10–15 óra között súlyemelő-szeminárium lesz, 16 órától crossfitverseny kezdődik.
Holnap kilenc órakor kezdődik a városnapi hagyományos lábteniszbajnokság, amelynek a József Attila Általános Iskola Tudor negyedi sportpályája ad otthont. Nevezni a helyszínen lehet a verseny előtt.
Holnap a Majláth Gusztáv Ká­roly téren az AkademiFaluban tartják a hivatalos csapatbemutatót a Csíkszeredai Sportklub hokisai számára. A 15 órakor kezdődő bemutatóra a csapat várja a szurkolókat.
Vasárnap kilenc órakor lesz a rajtja a 16. Székely Szupermaratonnak. A futók a Vár térről indulnak, Csíkszentkirály, Csíkszentmárton, Csíkszentimre, Csíkszentsimon, Csatószeg és Verebes érintésével jutnak el Tusnádra, ahol a helyi focipályán egy kört megtéve ugyanazon az útvonalon szaladnak vissza a megyeszékhelyre. A versenyre csak azok nevezhetnek be, akik 2017. július 31-én betöltötték a 14. életévüket. A nevezéshez mellékelni kell a személyi igazolvány másolatát. Az előzetes nevezések lezárultak, ám a helyszíen is lehet jelentkezni, 8.45-ig, a nevezési díj 40 lej az egyéni indulók és 100 lej a váltók számára. A maratont egyénileg vagy a 4 x 10,5 km-es váltó tagjaként lehet teljesíteni.
A városnapi sportrendezvényeket a Csíki Csikorgatás zárja. Az ügyességi versenynek a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna parkolója ad otthont, nevezni a helyszínen lehet 7.30 és 9.30 között, 10 órakor kezdődik a pályabejárás, 10.30-tól lesz az időmérő edzés, 12.15-kor kezdődik az első, 14 órakor a második futam, a díjkiosztóra pedig 16 órától kerül sor.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.