Változott a látogatási idő a kórházban

57

Biztonsági intézkedéseket foganatosítottak a gyergyószent­miklósi kórházban, illetve változott a látogatási időszak is – erről számolt be egyebek mellett Ferenczy István igazgató tegnapi sajtótájékoztatóján. Látogatókat csak látogatási időben fogadnak, egyébként egész nap zárva lesz az osztályok bejárata.

Új beléptetési rendszer lépett életbe a kórházunkban, ezentúl a látogatási időket leszámítva az osztályok zárva lesznek – mondta Ferenczy István igazgató a tegnapi sajtótájékoztatóján. Elmondta, új ajtókat szereltek fel, zárral, csengővel ellátva, csak belépőkártyával lehet bemenni az épületbe. Az orvosoknak szabad bejárásuk van minden osztályra, az asszisztenseknek és egyéb kórházi személyzetnek csak arra az osztályra van bejárása, ahol dolgozik.
– Az ajtók csak látogatási időben lesznek nyitva azok számára, akiknek a hozzátartozóját kezelik valamelyik osztályon – közölte Ferenczy.
Mint mondta, két okból volt szükség erre a biztonsági intézkedésre, egyrészt a kórházban dolgozó személyzet biztonsága érdekében, másrészt, hogy illetéktelen személyek ne zavarják a gyógyító munkát.
– Nem lehet úgy dolgozni, hogy az orvos háta mögött még áll két-három aggódó hozzátartozó, aki folyton számon kéri, mit, miért csinál – nyomatékosította az igazgató.
Azt is elmondta, hogy ez nem azt jelenti, hogy ha valamelyik beteghez például távolabbról érkezik látogató, aki semmiképp nem tudja megvárni a látogatási időt, azt nem engedik be, de az ilyen eseteket mindig az osztályvezető orvos kell elbírálja, és engedélyezze a látogatást.
Ferenczy arról is beszámolt, hogy változott a látogatási időszak, hétköznapokon ezután délután fél háromtól este hat óráig lehet a betegeket felkeresni, szombaton és vasárnap viszont már fél kettőkor várják a látogatókat. Az igazgató ugyanakkor kéri a betegeket látogató hozzátartozókat, hogy ne tömegesen érkezzenek a kórházba, mert ez megterhelő a lábadozók számára is.

Jánossy Alíz

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.