Ünnepre készül a város

30

Több év fényjáték után idén ismét lesz tűzijáték a Szent Miklós Napokon – jelentette be Nagy Zoltán polgármester. A rendezvénysorozat azonban nemcsak ettől lesz különleges: örömzenélésre gyűlnek össze távol és itthon élő gyergyói zenészek, s az igen népszerű disznótoros főzőverseny is újdonsággal egészül ki.

Szűk három hét múlva rajtol a Szent Miklós Napok rendezvénysorozata. Idén 110 éves a város, ezt pedig méltóképpen szeretnék megünnepelni december 1–7. között – mondta el Nagy Zoltán polgármester sajtótájékoztatón. A szervezés már hosszú ideje zajlik, a program is körvonalazódik, több újdonságra számíthatnak a gyergyószentmiklósiak és mindazok, akik az ünnepre a városba látogatnak.
Mint ismert, az ötévente visszatérő Gyergyói Világvándort is a városnapok idejére szervezik, így különlegesnek ígérkezik az év utolsó hónapjának első hete. December 2-án lesz a Kárpát-medencei Disznótoros Főzőverseny, amelyre évről évre több csapat nevez be. Idén süteménymustrával egészül ki a rendezvény, ugyanis a zsűri azt tapasztalta a korábbi években, hogy sok csapat süteményt is kínált az elkészült menü mellé, azt pedig nem értékelték.
Az előző években megszokott forralt bor készítő versenyt idén nem hirdetik meg, hiszen kisebb volt az érdeklődés iránta. A csapatok jelentkezését már fogadják, online űrlapot kell kitölteniük a benevezéshez. A főzőversenyt nagykoncert követi, a Zanzibár lép majd fel.
A város apraja-nagyja által várt Szent Miklós érkezése december 5-én lesz. Ezen a napon tartják a dísztanácsülést is. Akár az előző években, idén is Pro Urbe díjat és díszpolgári okleveleket adnak át, erre vonatkozóan várják a városlakók javaslatait november 20-ig. A kitüntetésre olyan személyeket jelölhetnek, akik példaértékű közösség- és városépítő tevékenységgel tesznek/tettek Gyergyószentmiklósért. A jelöléshez szükséges a jelölt személy fényképe, életrajza, kísérőlevél, amelyből kiderül, miért tartják érdemesnek a díjra, valamint legalább 50 támogatói aláírás, amelyhez a jelölési ívek átvehetők a polgármesteri hivatal ügyfélfogadójában.
Szintén 5-én lesz egy másik nagykoncert is: örömzenélést ígérnek a szervezők, harmincan állnak majd színpadra a világ különböző pontjain, valamint itthon élő gyergyói zenészek. Hazajön többek között Bicsak Tibor, Gáspár Zoltán (Gáspi), Dali József (Pelo), de az országhatárokon belülről is többen. Ők régi slágereket énekelnek majd, a manapság népszerű dalokat pedig a Bagossy Brothers Company, a No Sugar, az Alteregó zenekarok kínálják a közönségnek.
Különleges élményt nyújt majd a rendezvény – állítják azok, akik részt vesznek az előkészítésben. A 110 éves város tiszteletére idén ismét lesz tűzijáték is a városnapok alkalmával.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.