Ülésezett a Magyar Polgári Párt

Választmányi ülést tartott Gyer­gyó­szent­miklóson a Magyar Polgári Párt. Közleményben azt írták, maratoni ülés volt, amelyen a helyzetértékelés, a szervezetépítés és az európai őshonos közösségek jogait rendező kezdeményezés is napirendre került.

Gyergyószentmiklóson ülésezett az MPP választmánya

Az idén elfogadott új alapszabályzat szerint a választmányi ülésen az országos elnökség tagjai, az országgyűlési képviselők, a megyei szervezetek elnökei és a párt színeiben megválasztott polgármesterek vettek részt. A gyergyószentmiklósi rendezvényen jelen volt Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke, az MPP tiszteletbeli elnöke és Szász Jenő alapító elnök is – írják közleményben.
Biró Zsolt, a párt országos elnöke helyzetértékelő beszédében kiemelte, hogy a választmányra nagy szerep hárul a következő időszakban, ugyanis új lendületet kell adjon a párt működésének. Salamon Zoltán ügyvezető elnök beszámolójában ismertette a Minority SafePack kezdeményezés tájékoztató jellegű kampányt és a jövő évi anyaországi parlamenti választásokkal kapcsolatos tudnivalókat. A választmány határozatot fogadott el Székelyföld területi autonómia-statútumának a törvényhozásba való benyújtásáról, ami a döntés értelmében még meg kell történjen. Ugyanakkor határozatok születtek a Kárpát-medencei magyar politikai szervezetekkel való együttműködés kiszélesítéséről is.

HN-információ