Újranyitott gyerekkönyvtár

196

Közel két hónap szünet után hétfőn nyitott a Gyergyó­szent­miklósi Városi Könyvtár gyerekrészlege. Az intézmény leltár miatt volt zárva a nyáron, s a felnőttrészleg még nem is nyit néhány hétig, mert itt még nem fejezték be a könyvek számbavételét. 


A könyvtár 120 ezer kötetének háromnegyed részét sikerült feldolgozniuk az intézmény munkatársainak a július közepén elkezdett leltározás során – mondta Ferencz-Mátéfi Kriszta igazgató. Hangsúlyozta, fontosnak tartották, hogy iskolakezdésre a diákok rendelkezésére álljanak az olvasmányok, ezért a gyerekrészleget megnyitották hétfőn. A felnőtt olvasóktól még néhány hét türelmet kérnek, ugyanis ott még nem sikerült a munka végére érniük, október közepére tervezik a nyitást. Az igazgató elmondta, bár hosszasnak tűnhet a leltár, tudni kell, hogy most először végzik számítógépes rendszerben – korábban papíron vették számba a könyveket, s akár egy évig is eltartott a folyamat. A rossz állapotban levő kiadványokat ez alkalommal nem teszik vissza a polcokra, s kiderül az is, milyen könyveket kell még beszerezniük, pótolniuk.
Ferencz-Mátéfi Kriszta szerint az őszre gazdag programkínálattal készül az intézmény. Nyertes pályázatoknak köszönhetően két nyílt napot tartanak e hónap folyamán: egy alkalommal mozgás- és látássérülteket várnak majd, hogy megmutassák: számukra is kínál lehetőségeket a könyvtár. Emellett az iskolásokat szólítják meg alternatív oktatási eszközökkel. Szeptember végén könyvbemutató lesz, október elején a Magyar Népmese Napját tartják. Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából egész napos programot szerveznek gyerekeknek és felnőtteknek október 25-én, majd novemberben vetélkedő lesz Áprily Lajos tiszteletére.
Mindezek mellett a könyvtár megszokott programjai is folyamatosan működnek.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek