Újraindítják a felnőttcsapatot

66

A gyergyói labdarúgósport fennállásának 96. évfordulóját ünnepelték a hétvégén – ezúttal is élettel telt meg a gyergyószentmiklósi labdarúgópálya. Az egész napos rendezvényen – a kicsiktől az öregfiúkig – minden korosztály rúgta a bőrt, a nosztalgiázás öröme mellett pedig a továbbiakról, az újrakezdésről is szó esett: immár hivatalosan is kijelenthető, hogy egyévnyi szünetet követően, ősztől ismét lesz felnőttcsapata Gyergyószentmiklósnak.

Öregfiúk játszanak a fociünnepen. NosztalgiaFotó Kertész László

Ahír igaz, ismét lesz fel­nőttcsapat – jelentette ki kérdésünkre válaszol­va Puskás István, a Gyer­gyó­szent­miklósi Jövő FC elnöke. Mint kifejtette, a csapat nem a Jövő, hanem az önkormányzathoz tartozó Városi Sport Klub (VSK) színeiben indul majd, mondván, jelen pillanatban csak így lehet megteremteni a szükséges anyagi feltételeket.
– Mi nem is terveztünk fel­nőttcsapatot indítani, mivel tisztában vagyunk azzal, hogy a klub nem tudná fenntartani – jegyezte meg, hozzátéve: jó kapcsolat alakult ki a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadé­miával, akik támogatásukról biztosították, arra biztatva, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket, indítsák újra a felnőttcsapatot. A játékoskeretet túlnyomórészt U16-os fiatalok alkotják majd, Puskás azonban rámutatott, fontosnak tartották, hogy néhány tapasztalt játékos is helyet kapjon a csapatban, így többek között Székelyudvarhelyről hazatért Fodor Tamás, mellette pedig Nagy Zsolt, Berecz Norbert, Flavius Cioată és Bartis Szabolcs alkotják majd a keret gerincét, sőt a Jövő elnökének elmondása szerint nagy esély van arra, hogy az első ligában is megfordult gyergyói játékos, Andrei Țepeș is hazatérjen.
– Ebben az idényben a tapasztalatszerzés a fő célkitűzés, aztán jövőre hátha sikerül egy olyan csapatot összeállítani, amely megnyerheti a megyei bajnokságot – fogalmazott Puskás István.
Kiemelte, nagyon örülnek a Székelyföldi Labdarúgó Aka­démiá­val és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával ápolt jó kapcsolatnak, kiemelve: az utóbbival kötött megállapodás első megvalósítása egy műfüves sátorpálya lesz Gyer­gyószentmiklóson, amely óriási segítséget jelent. Elmondása szerint a megvalósítást 2018-ra ígérték, de amennyiben az önkormányzat kiadja a szükséges építkezési engedélyt, már ősszel hozzálátnának a munkálatokhoz. A felnőttcsapat mellett a Jövőnél természetesen gőzerővel zajlik az utánpótlásnevelés: a 2003, 2005, 2007 és 2009-ben született gyermekekkel is indulnak a bajnokságokban, sőt olyan korosztály is van, ahol két csapatot neveznek az adott pontvadászatba.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.