Újdonságok a Sportklub háza táján

65

Három fiatal játékossal szerződést kötött a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, de Adorján Attila kapust vissza kellett engedje Miskolcra. A csapat első felkészülési szakasza lezárult, a munkát július 8-án veszik fel újra, amikor a Piatra Arsăn tartandó magaslati edzőtábor szerepel műsoron. Augusztus közepén a légiósokkal, illetve új edzővel megerősített csapat négy- vagy hatcsapatos nemzetközi tornát rendez.

Adorján Miskolcot választotta Csíkszereda helyett Fotó: jkb.hu
Adorján Miskolcot választotta Csíkszereda helyett Fotó: jkb.hu

Rövidebb lappangás, de komoly háttérmunkát követően, fokozatosan kezd kikristályozódni a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának nyári programja.
A helyi keret tovább bővült, miután két 18 éves sportolóval kötött szerződést a Sportklub vezetősége, akik már a múlt évben kopogtattak a felnőttcsapat ajtaján lehetőséghez is jutva. Salamon Tamás és Antal Hunor kék-fehér mezt ölt magára. Továbbá a nyári felkészülést Csíkszeredában kezdő, Székesfehérvárról hazatérő, Bors Arnold is aláírta szerződését.

Adorján elmegy
A fájó pont viszont a hálóőr, Adorján Attila esete. A tehetséges fiatal kapus ugyanis nem lesz a Csíkszeredai Sportklub játékosa. Adorján marad a DVTK Jegesmedvék kötelékében, miután írásban és szóban is jelezte, hogy nem szeretne Csíkszeredában maradni, illetve Miskolcon szeretne továbbtanulni és játszani. A soron következő idényben így ezen feladat betöltése Ruczuj Gellértre és Onodi Ottó Ákosra marad. Ezzel kapcsolatosan Póra Róbert a csapat menedzsere nyilatkozott.
– Próbáltuk marasztalni Adorjánt, de írásba is adta, hogy melyek az elképzelései. Így úgy döntöttünk, hogy továbbtanulási, illetve fejlődési lehetőségének nem teszünk keresztbe, és elengedtük. Évek óta mellékszerepet töltöttek be kapusaink a csapatban. Tudjuk jól, hogy egy jó kapus felér egy fél csapattal, és ennek tudatában teszünk mindent. A MOL Ligában is a legnagyobb ellenfeleink a hazai csapatok lesznek, ahol továbbra sem védhetnek külföldi kapusok, így az egymás elleni összecsapásokon sem. Sosem lesznek jobbak, ha nem adjuk meg a bizalmat nekik. A MOL Liga, illetve a román bajnokság alapszakaszának így hazai kapusokkal vágunk neki, és igyekszünk jobb minőségi légiós hátvédekkel kisegíteni őket. Külön hangsúlyt fektetünk kapusaink felkészülésére egész szezonban, továbbá egy nemzetközi kapustáborba is el szeretnénk küldeni őket a nyári felkészülés alatt. Most azon dolgozunk, hogy ezen tábor költségeire előteremtsük a hiányzó forrásokat – fogalmazott Póra.

Jön a magaslati edzőtábor
A csapatnak véget ért a nyári felkészülés első fázisa, jelenleg egy tíznapos szabadságon vannak. A felkészülés második szakasza július 8-án kezdődik a Piatra Arsăn tartandó magaslati edzőtáborral, amely július 22-én zárul. Ezt egy újabb pihenő követi, majd augusztus 1-től kezdődnek a jeges edzések. Ekkor érkezik a csapat új edzője, illetve megközelítőleg 15 előszerződéssel rendelkező légiós próbajátékra.
Kéthetes közös edzést követően augusztus 12–14. között pedig egy négy- vagy hatcsapatos nemzetközi felkészülési torna lesz Csíkszeredában, amely végén kiválasztják az a hét vagy nyolc légióst, akik a soron következő idényben a Csíkszeredai Sportklubot fogják erősíteni.

Bővülhet a liga
A jegkorongblog.hu jégkorong szakportál információi szerint könnyen meglehet, hogy a soron következő jégkorong MOL Liga nem tíz-, hanem tizenegy csapatos lesz. „A MOL Liga-indulás lehetősége gátakat tört át a szerb hokiban, az ősi rivális Partizan és Crvena Zvezda is teljes mellszélességgel a projekt mellé állt. A szerb válogatottal közel egyenértékű csapattal nevezne a HK Belgrád. Marko Milovanovics, a szerb szövetség novemberben megválasztott elnöke kulcsfontosságú lépésnek tartja a csatlakozást. A horvát Medvescak viszont aligha indul a MOL Ligában” – fogalmaz a szakportál, aki egy bővebb interjút is közöl Marko Milovanovicsal, hogy melyek a klub elképzelései.
A legutóbbi MOL Liga-ülésen az a határozat született, hogy a két új érdeklődő, a horvát Medvescak Zágráb II és a szerb csapat számára június végéig adnak időt. Ez alatt a konkrét kérdésekre is választ kaphatnak a liga csapatai, így felelős döntést tudnak hozni arról, hogy valamelyik új külföldi csapatot felveszik-e már a 2016/17-es szezonra. A tárgyalások nagy erővel zajlanak és a napokban döntés születik.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.