Újabb műtétek várnak Dorkára

Ismét segítségre van szüksége Gál Dorkának, a végtag-rendellenességgel született gyer­gyó­ditrói kislánynak. Az elmúlt két évben sok műtéten esett át, a megpróbáltatásoknak azonban egyelőre nincs vége számára.

Dorka is szeretne szaladgálni a többi gyerekkel

Gál Dorka 2014 augusztusában született végtag-ren­dellenességgel, alig né­hány hónaposan már megmű­tötték a budapesti Heim Pál Gyer­mekkórházban, aztán beavatkozások sorozata következett. A nagy költséget nem tudta a család állni, segítséget kértek, és sok jó szándékú embertől kaptak is. Tavasszal is megműtötték Dorkát, a térdízületeit alakították ki. A fejlődés jól látható, ugyanis a kislány már saját lábán jár, viszont további műtétek várnak rá, csontjait tovább nyújtják és bokáját is műtik. Ezeket ugyancsak külföl-
dön végzik el, biztosítás nélkül pedig igen költséges a beavatkozás, az utazás, az ottlét. Éppen ezért ismét segítséget kérnek. Több gyergyószentmiklósi és ditrói boltban is helyeztek el adománygyűjtő dobozokat, illetve bankban nyitott számlára is lehet adakozni (Gál Róbert-Sándor, RO82 BRDE210SV42507172100). A család hálás minden segítségért, amely közelebb viszi Dorkát ahhoz, hogy vele egykorú társaihoz hasonlóan teljes életet élhessen.

HN-információ