Új taggal bővült a Székelyföldi Jégkorong Akadémia

54

Tovább erősödik a kanadai vonal a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál, miután az ősz folyamán már csatlakozott a stábhoz Carolynn Pedrick (fotónkon). Carolynn az akadémiához tartozó sportolók jégen kívüli, azaz a száraz felkészülést segíti majd a jövőben.

– Melyek az első benyomásai Székelyföldről, illetve a helyi emberekről?

– Rövid ideje tartózkodok még itt, de a táj, ami körbevesz minket, az nagyon gyönyörű, míg az emberek barátságosak és remekül fogadtak.

– Mi lesz a munkaköre, illetve hogyan írná ezt körbe?

– Önkéntes vagyok a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál, amely során a csapatok jégen kívüli, azaz a szárazedzéseit fogom segíteni. Igyekszem majd tanácsokat adni az edzőknek, hogy milyen jégen kívüli aktivitást, netalán edzéseket tartsanak a szezon alatt, illetve a különböző összetartásokon. Azért vagyok itt, segítsem a gyerekeket, hogy erősebbek legyenek a szárazedzésektől, ami majd visszaköszön a jégen.

– Találkozott már különböző korosztályban szereplő helyi sportolókkal? Miként dolgoznak? Melyek az erősségeik, illetve a gyengeségeik?

– Láttam már az U12-es, az U14-es, az U15-ös, illetve az U16-os csapatokat. Az U14-esekkel pedig már többet is foglalkoztam. Tipikus fiatalokról van szó, akik közül van, aki figyel és van, aki nem. Vannak, akik tudják miként kell keményen dolgozni és ösztönözni saját magukat, míg mások ennek hiányában vannak. Általában a gyerekek rugalmassága nem rossz, viszonyítva azokhoz, akikkel korábban dolgoztam. Viszont a hiányosságok közé sorolnám az erő hiányát, és itt különösen a testfelépítésre gondolok. Jó hír viszont, hogy amennyiben a fiatalok rugalmasságát fenn tudjuk tartani, továbbá sikerül megerősíteni őket, akkor meg lesz a lehetőségük, hogy sokkal jobbá váljanak, nem fogják oly könnyen ellökni őket a korongtól, továbbá ezáltal is minimalizáljuk a sérülések lehetőségét.

– Mi a véleménye a Székelyföldi Jégkorong Akadémiáról, a tervekről?

– Nagyszerű az akadémia azon elgondolása, miszerint a lakhelyükhöz minél közelebb kapják a meg a gyerekek a lehetőséget arra, hogy minél jobban fejlődhessenek. Úgy gondolom, egy kidolgozott, kerek fejlesztési programmal, amelyet nyújtunk, ki lehet elégíteni azon elvárásokat, hogy a sportolók pótolják a hiányosságaikat és szintet lépjenek, továbbá elérjék céljukat.

[box type=”shadow” ]Carolynn Pedrick

Carolynn Pedrick a kanadai Manitoba tartomány legnagyobb városában, Winnipegben született, négy gyermek édesanyja – Cole, Davlynn, Danica és Denelle. Carolynn a Székelyföldi Jégkorong Akadémia technikai igazgatójának, Del Pedricknek a felesége, aki az elmúlt 11 esztendőben a Wilcoxban székelő Athol Murray College of Notre Dame testnevelő, illetve angoltanára volt. Dolgozott viszont fitneszértékelőként is, amely során teszteket fejlesztettek ki rendőröknek, tűzoltóknak és nem utolsósorban az észak-amerikai profi jégkorong ligában (NHL) szereplő Winnipeg Jets csapatának is.[/box]

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.