Turisták ezrei látogatják naponta

40

Több ezer turista látogat ebben az időszakban a parajdi sóbányába, amely kánikula idején megfelelő menedék, ugyanis a bányában állandó, 16 Celsius-fokos hőmérséklet van – tájékoztatnak a bánya képviselői. A bánya műszaki igazgatója, Sebestyén József azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy az év elejétől 4500-zal többen látogatták a bányát, mint tavaly ugyanezen periódusban.

Magasra tették odalent a mércét. Rekord rekord után Fotó: archív

Sebestyén szerint 2017. július 31-ig 340 715 látogató ment le a bányába, míg 2016 július 31-éig 336 069 személy járt a föld alatti csarnokban. Sebestyén József elmondta, az elmúlt napokban egy nap alatt legtöbb 5600 turista kereste fel a bányát, de ez a szám növekedni fog a közelgő Nagyboldogasszony-napi, ünnepi minivakáció ideje alatt.
A bányát látogató turisták közül egyesek egy-két órát töltenek a föld felszíne alatt, míg mások kúrára érkeznek, és naponta mintegy négy órát időznek a sós levegővel telített termekben.
A turisták zöme romániai, azonban nagyon sok látogató érkezik a Moldovai Köztársaságból és Magyarországról, de más uniós országokból is.
A parajdi sóbánya látogatóknak kialakított csarnoka 120 méteres mélységben található. A gyerekeknek itt játszótereket, kalandparkot alakítottak ki, de mozizni és étkezni is lehet, ugyanakkor ingyenes internetcsatlakozásra is lehetőség van.
Akik szeretik a napsütést, azokat a parajdi sósvizű strand is várja. Sebestyén elmondta, rekordot döntöttek idén, amikor egy nap alatt 2600 személy fordult meg a strandon.
A természetjárók ellátogathatnak a Parajdi-sóhát és a nemrég átadott, tanösvénnyel érdekesebbé varázsolt Sószoros természetvédelmi területre. A 60 hektáron elterülő természetvédelmi területen ritka növények is nőnek, egyes fajok Romániában egyedinek számítanak.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.