Továbbadni a lángot

22

A VIII. Székelyföld Napok égisze alatt ma kezdődik Csík­somlyón a Mária Út Konferencia. Molnár Sándor, az Erdélyi Mária Út Egyesület elnöke elmondta: a zarándoklatok során gyakran megváltozik az ember, és a hétvégi konferencián ezt a lelkületet igyekeznek megosztani.

A zarándoklat mint a lelki-testi megújulás eszköze mottóval várják a VII. Mária Út Konferenciára az érdeklődőket hétvégén a Jakab Antal Tanulmányi Házba, ahol kerekasztal-beszélgetésekkel egybekötött élménybeszámolókat ismerhet meg a közönség.
A konferencián bemutatják a II. Szakrális Maraton a Keresztény Értékekért, a Békéért zarándoklatot, az 1Úton Nemzetközi Zarándoklatot, ugyanakkor az El Camino és a Mária út kapcsolatáról is szó esik majd.
A konferencia ma délután kezdődik. Molnár Sándor úgy fogalmazott, hogy a komfortzónából való kilépést hangsúlyozzák majd a kerekasztal-beszélgetések.
– Ahhoz, hogy valaki kiszakadjon a megszokottból, rendszerint az kell, hogy feladja az otthon biztonságát, melegét. A zarándoklat során gyakran megváltozik az egyén lelkülete, és új emberré lesz. Ezt a lángot szeretnénk továbbadni – ecsetelte az egyesület elnöke, hozzáfűzve, hogy a konferencia által egyben népszerűsíteni szeretnék Európa különböző zarándokútjait.
A rendezvény nyitott és ingyenes, várják azokat is, akik ismerkednének a testi-lelki megújulás e rendhagyó formájával.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.