Tornagyőzelemmel hangoltak

40

Túl vannak az utolsó felkészülési mérkőzéseken a magyar és a román női kézilabda-válogatottak, amelyek a hétvégén rajtoló Európa-bajnokságra hangoltak. A két válogatott ráadásul egymás ellen zárt Kolozsváron a Kárpát-kupán. Magyar tornagyőzelem született, vezéráldozatokkal.

A magyar válogatott nagyobb odaadással játszva nyert Kolozsváron Fotó: MTI
A magyar válogatott nagyobb odaadással játszva nyert Kolozsváron Fotó: MTI

Két-két felkészülési meccsel zárt a magyar, illetve a román női kézilabda-válogatott a Svédországban rendezendő Európa-bajnokság előtt. A Kolozsváron megrendezett Kárpát-kupát a magyar válogatott nyerte. Kim Rasmussen szövetségi kapitány csapata a vasárnapi döntőben a házigazdák első számú együttesét győzte le öt góllal (29–24). A román válogatottban utoljára szerepelt Aurelia Bradeanu, aki visszavonult és többet nem játszik Ambros Martin alakulatában. A találkozó után a magyar szövetség Facebook-oldalán a kapitány elmondta: elképzelhető, hogy sem Kovacsics Anikó, sem Szucsánszki Zita nem lehet ott az Eb-n, majd meglátják, mennyire komoly a két irányító sérülése. Előbbi vádli-, utóbbi orrsérülést szenvedett. Korábban többek között Zácsik, Tomori és Korsós került ki a keretből sérülés miatt.
A hétvégén kezdődő kontinenstornára 16 csapat jutott ki, akiket négy négyes kvartettbe soroltak be. A magyarok a C csoportba kaptak besorolást Montenegróval, Dániával és Csehországgal, míg a románok a D kvartettbe Norvégiával, Oroszországgal és Horvátországgal együtt.
A magyarok jövő hétfőn Csehországgal kezdenek 19.30-tól, míg a románok Norvégiával 21.45 órától.
A csoportkört követően a középdöntőben az A és B, valamint a C és D csoport továbbjutott csapatai újabb körmérkőzéseket játszottak, de csak azok a csapatok mérkőztek egymással, amelyek a csoportkörben nem találkoztak, azonban a csoportkörben lejátszott eredményeiket is figyelembe vették. Így a magyarok és a románok újfent találkozhatnak.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.