Tölgyesen az ország legjobbjai

39

Tizedik alkalommal szerveztek siklóernyő-fesztivált Gyergyó­töl­gyesen. A rendezvényre több mint száz siklóernyős érkezett, de kezdők is kipróbálhatták a repülést tapasztalt pilóták társaságában.

Siklóernyősök találkoztak Gyergyótölgyesen. Szárnyalás

AThe Raven Sprotklub a siklóernyőzés szerelmeseit hívta az elmúlt hétvégén Tölgyesre, a X. The Raven Siklóernyő-fesztiválra. A sportág kedvelői számára már nem ismeretlen a helyszín, évről évre az ország legjobb pilótái jönnek Tölgyesre, hogy a település melletti 1502 méteres Hegyes-csúcsról indulva látványos repüléseket tegyenek a Csalhó, a Hagymás-hegység és Maroshévíz körzetében, eljutva akár még a Békási-tó fölé is. A rendezvény a résztvevők elmondása szerint jó alkalom a szezon végi találkozásra, beszélgetésre a pilóták között, ugyanakkor arra is alkalmas, hogy fejlesszék magukat a siklóernyős repülés terén, akár új termékeket próbáljanak ki vagy új repülési rekordokat állítsanak fel.
Nagy múltja van már Gyergyó­tölgyesen a siklóernyőzésnek, az első fesztivált 2008-ban szervezték, akkoriban meghívásos alapon érkeztek a rendezvényre a résztvevők, idén azonban már nyitott volt minden repülést kedvelő számára. Jelenleg az egyik legjelentősebb ilyen rendezvény az országban, mely évről évre több résztvevőt vonz.
A The Raven Egyesület 2006-ban alakult, azóta sok versenyen szerepeltek eredményesen pilótáik, például többször nyerték már meg az országos siklóernyő-bajnokságot és nemzetközi versenyeken is részt vesznek. A klub siklóernyős oktatást is tart, de akik csak egyszerűen kipróbálnák a siklóernyőzést, azoknak is lehetőséget biztosít erre tandemrepülések révén, azaz tapasztalt pilótával lehet együtt repülni, természetesen előzetes bejelentkezés alapján.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.